Sea Dance festival i grad Budva ovog decembra udružuju snage kako bi lansirali najveći doček 2023. godine na Jadranu. U petak, 30. decembra veliki Sea Dance Takeover dovodi na grandioznu pozornicu smještenu na trgu ispred Starog grada vodeći bend našeg regiona, Dubiozu Kolektiv, maga globalne elektronske scene Denisa Sultu i Marka Nastića, veliko regionalno DJ ime. Početak trodnevnog događaja NYE Budva 2023 biće i svojevrsno zagrijavanje za novo izdanje najpoznatijeg crnogorskog festivala koje se planira za kraj avgusta. Na ogromnoj žurci se očekuje izuzetan broj posjetilaca iz cijelog regiona, ulaz je slobodan, a lokalnu podršku daće DJ-evi Chbxx, Burkkake i StellarCompanion.

Najuspješniji muzički kosmopoliti regiona, nepromijenjenog stava od početka karijere do danas uprkos ogromnoj vojsci fanova na više kontinenata, Dubioza Kolektiv ponovo dolaze u Budvu. Nakon fantastičnog nastupa na ovogodišnjem Sea Dance-u, žuto-crna sedmorka se sprema da ponovo zapali masu. Njihovu muziku opisivali su kao originalan zvuk koji se ne stidi svojih korijena, a  tekstove kao izlaz iz generacijskog škripca. U tom originalnom zvuku prepoznaćete uticaje panka, regea, skaa, roka, koji će u energičnom aranžmanu svakim nastupom usijati atmosferu i natjerati vas na neumorno skakanje, bilo da su u pitanju kultne stvari poput „Kažu“, „Kokuz“, „U.S.A.“ i „Volio BiH“, ili hitovi novijeg datuma, kao što su „Take my Job Away“, „Space Song“ ili pak „Kafana“

Denis Sulta se brzo plasirao kao jedan od najuzbudljivijih novih izvođača sa uvijek plodne scene Glazgova. Njegov jedinstveni zvuk pažljivo je kreiran sa dominantnim primjesama melodik hausa, andergraunda i densa. Veliki dio svog muzičkog obrazovanja i znanja stekao je kroz rad u internacionalno renomiranoj prodavnici ploča Rubadub, dok je istovremeno držao redovne i stalne setove u svjetski poznatom Sub klubu, i izdavao ploče za uticajne izdavačke kuće kao što su Dixon Avenue Basement Jams, Numbers i sopstvenu etiketu Sulta Selects. Sulta je dio BBC Radio 1 ekipe, na kom ima rezidencijalni šou uz Jaidu G, HAAi, Charlotte de Vitte i Saoirse. Svojim Sulta Selects performansom obišao je čitav svijet, a ljetos je obilježio drugi dan EXIT festivala svojim nevjerovatnim nastupom, sjajnom žurkom koju je napravio i zavidnim DJ vještinama po kojima će dugo ostati zapamćen među ljubiteljima Dance Arene. 

Veteran regionalne scene sa više od dvadeset godina uspešne internacionalne karijere, Marko Nastić, voli da eksperimentiše i kombinuje različite žanrove i stilove elektronske muzike, od tehna i tribal tehna, do fuzije hausa, minimala, tek hausa i brejkbita. Osnovao je prvu srpsku tehno izdavačku kuću pod imenom Recon Warriors, u okviru koje je kasnije formirao još dva lejbla – Recon Light i Traffica. Takođe, stoji iza Easy Tiger izdavačke kuće i serijala događaja, kao i lejbla Rakija, a dio je projekata TTP 2.0 sa Dejanom Milićevićem i Amnasty sa Anom Ćurčin.

Chbxx i Burkkake, koji su doveli masu do usijanja na Together! Always bini na ovogodišnjem Sea Dance festivalu, pripremaju setove koji će biti savršen ispraćaj godine koja je za nama. Uz njih će nastupiti i StellarCompanion.

SeaDance Takeover žurkom EXIT će zatvoriti izuzetno uspješnu sezonu u kojoj je sa šest svojih festivala osvojio region, a uvertira u Novu godinu sjajna je šansa za poslednji festivalski ples ove 2022. Na trodnevnoj novogodišnjoj proslavi, sljedećih dana na Trgu će nastupiti i Dino Merlin, Konstrakta, Gibonni, Senidah, i Sara Jo.