Sea Dance festival 2022 potvrdio je prve izvođače koji će obilježiti cijelu ljetnju sezonu na crnogorskom primorju. Na plažu Buljarica kod Budve od 26. do 28. avgusta stiže fantastičan trio headlinera. Svoje prve crnogorske koncerte održaće najtraženije muzičko ime Balkana Ana Đurić Konstrakta i pobjednici Evrovizije KALUSH Orchestra, a glavnu binu razdrmaće i najveći regionalni bend posljednje decenije Dubioza Kolektiv!

Oni su predstavljeni na današnjoj press konferenciji u Podgorici na kojoj su se brojnim okupljenim medijima obratili i sama Konstrakta te Dušan Kovačević, osnivač i prvi čovjek EXIT i Sea Dance festivala. Ograničen kontingent prvih, najpovoljnijih ulaznice po cijeni od 24,99 Eur u prodaju kreće već u petak, 10. juna, do kada će biti objavljeno još izvođača od kojih će neki takođe po prvi put nastupiti u Crnoj Gori.

Ana Đurić Konstrakta je povodom nastupa na Sea Danceu kazala da se raduje saradnji sa EXIT-om. „Uzbuđena sam što kao Konstrakta nastupamo prvi put u Crnoj Gori baš na Sea Dance festivalu. Prošlog vikenda smo nastupali na Sea Staru i bilo je fantastično. Jedva čekam nastupe na EXIT-u i Sea Dance-u. Sea Dance dolazi na samom kraju ljeta i očekujem da ćemo se mi lijepo navježbati na koncertima koji prethode Sea Dance-u tako da će taj nastup biti ono čemu ja nekako intimno težim.“

Nedavno dogovoreni nastavak saradnje i strateškog partnerstva Crne Gore i Sea Dance festivala pokazao je kako je budvanski festival prepoznat kao jedan od ključnih generatora razvoja kulture, umjetnosti i turizma. “Crna Gora je prošlog ljeta zahvaljujući našim Sea Danceu i Ada Divine Awakening-u bila jedna od rijetkih država na svijetu u kojima su se festivali događali, a ovog ljeta želimo oboriti sve dosadašnje rekorde. Sea Dance je, nakon Exita, naš najdugovječniji festival, i uložili smo jako puno da osiguramo program o kojem će se pričati od danas, pa sve do 28. avgusta. Pritom smo posebno ponosni što na crnogorsko primorje možemo premijerno dovesti Kalush, kao i naše dugogodišnje prijatelje Konstraktu i Dubiozu Kolektiv” – izjavio je na press konferenciji Dušan Kovačević, osnivač i direktor Exitove festivalske grupacije. “Na Sea Danceu su nastupale neke od najvećih svjetskih zvijezda: David Guetta, Jamiroquai, Prodigy.., ali ja nikada nisam vidio ovoliko kamera u Crnoj Gori kao sada. Ana, hvala ti.” dodao je Kovačević.

Ana Đurić Konstrakta već više od mjesec dana oduševljava publiku širom svijeta atipičnim zvukom pjesme “In Corpore Sano” kojom je nastupila na “Pjesmi Evrovizije”. Onima koji nisu ranije pratili njen samostalni rad donijela je potpuno osvježenje i autentičnost, ali i začuđenost nad njenim stvaralaštvom. „In corpore sano“ je dio projekta Triptih, u kojem su i pjesme „Nobl“ i „Mekano“, a autorka svih tekstova je Konstrakta. Triptih, osim društveno angažovanih poruka, donosi i vizuelni koncept koji je takođe osmislila Ana Đurić, uz Maju Uzelac i Anu Rodić. Prvi put je nastupila kao Konstrakta na festivalu Sea Star u Hrvatskoj, kojim je EXIT porodica prošlog vikenda započela ovo festivalsko ljeto, takođe u nastupe KALUSHA i Dubioze.

Ukrajinski KALUSH Orchestra osvojili su svijet nedavnom pobjedom u finalu Evrovizije pjesmom „Stefania“, koju je Oleh Psiuk, reper i frontman bend posvetio svojoj majci. Ogroman je to trijumf grupe i pjesme koja je proteklih mjeseci dobila novo, šire značenje u ljubavi prema domovini. KALUSH u Ukrajini smatraju nacionalnim herojima, jer su, uz dozvolu tamošnje vlade, promotivnu turneju uoči Eurovisiona posvetili borbi za mirno okončavanje sukoba i pomoći izbjeglicama, dok je sam Psiuk volonter u humanitarnoj organizaciji De ty (Gdje si?). KALUSH su osnovani 2019. kao hip hop trio, ali proširenjem broja članova brzo mijenjaju ime u KALUSH Orchestra. Specifični po miksu rapa s tradicionalnim ukrajinskim melodijama grupa je dosad bila nevjerovatno kreativna i aktivna objavivši dva albuma i čak 26 singlova!

Dubioza Kolektiv su najuspješniji su muzički kosmopoliti regije, nepromijenjenog stava od početka karijere do danas uprkos ogromnoj vojsci fanova na više kontinenata. Na Sea Dance dolaze jači za odličan studijski album „Agrikultura“, objavljen početkom maja, ali bez sumnje njihova set lista proći će apsolutno sve najveće hitove iz prebogate pjesmarice. Bend je 2022. već obilježio i dugačkim evropskim turnejama, a svirka na Glavnoj bini na plaži Buljarica biće jedan od rijetkih prilika da se njihov koncert „uhvati“ na ovim prostorima.

Najpovoljnije ulaznice sa čak 50% od 10. juna!

Ograničena količina najpovoljnijih ulaznica za Sea Dance po poklon cijeni od 24,99 Eur, s čak 50% popusta, u prodaju kreću u petak, 10. juna. Ulaznice će biti dostupne preko ove stranice, te prodajne mreže u Crnoj Gori i online.

  • Da bi mogao/la da pristustuješ Sea Danceu sa aktiviranom EXIT ulaznicom, neopodno je da sačuvaš tag sa narukvice i prikažeš ga na ulazu.