Jedan od pionira savremene elektronske muzike obojene orijentalnim tonovima i spiritualnim uticajima, Banco de Gaia nastupiće na glavnoj bini Sea Dance festivala 16. jula. Maestro u spajanju etno osnova sa elektronikom, kreirajući tako sjajne melodije različitih stilova chill-out, world music, ambient muzike, na Jazu će premijerno izvesti i neke od numera sa najavljenog novog albuma “The 9th of Nine Hearts”.

“Banco de Gaia je istinski umjetnik, jedan od prvih velikih inostranih izvođača koji je priredio nevjerovatan koncert na Exitu 2001. godine. Još tada je svojim virtuoznim muzičkim spektaklom najavio uzlet novosadskog festivala u sam svjetski vrh festivalske industrije. Vjerujem da će njegov nastup donijeti istu umjetničku vrijednost i Sea Dance festivalu, te uz spektakularne nastupe svjetskih zvijezda Skrillexa i Hurts, biti jedan od najboljih, koji svi ljubitelje muzike ne bi smjeli da propuste”, istakao je direktor i osnivač EXIT festivala Dušan Kovačević.

Ovaj multitalentovani umjetnik, nastupiće ovog ljeta i na gigantskom Glastonberiju, čuvenoj Ozori, kao mnogim drugim festivalima. Među gotovo 20 albuma, izdvajaju se “Maya” i “Last Train to Lhasa” koji spadaju u antologijska izdanja nezavisne elektonske scene. Na Jaz dolazi uz bubnjara, basistu, ali i svog video umjetnika koji će magičnom koncertu zavodljive i spiritualne muzike pod otvorenim nebom dati dodatnu, vizuelnu dimenziju. Sjajnoj X-Bass postavci ovogodišnjeg Sea Dance festivala koju predvode lideri bass muzike Andy C, Zomboy, Goldi, Shy FX i drugi, 14. jula, pridružiće se i sjajni trio Cartoon. Energične note hit singlova kao sto su “Why We Lose”, “I Remember U”, “Immortality”, kao i nova numera “Feeling (Piece of You)” pokrenuće desetine hiljada fanova na Jazu.

Ovogodišnje treće izdanje Sea Dance festivala održaće se ove godine od 14. do 16. jula na plaži Jaz. Nastupe su već potvrdili Skrillex, Hurts, Sister Bliss – Faithless DJ Set, Stereo MC, Lost Frequencies, Jeff Mills, Andy C, Black Coffee, Filatov & Karas, Goldie, My Nu Leng, Sub Focus, Shy FX, Who See, Lea Dobričić, Miss Sunshine, Mladen Tomić, Haris, Kristijan Molnar, Gillerz, Slobodan Popović PS, AP, Millok, AudioStorm, Aleksandar Grum, Raven TK, Proximus, Cule, Mtech, Jan De R, Marek Tripkowski, Rudhaman, Soft 85, Mr. Jools, a uskoro se očekuje objava ostalih izvođača.

U toku je omiljena akcija Sea Dance: 4+1!

Pokrenuta je omiljena akcija Sea Dance i EXIT fanova u kojoj društvo koje zajedno kupi četiri trodnevne ulaznice za Sea Dance, petu dobija na poklon! Ulaznice za Sea Dance prodaju se po cijeni od 29.99 eura za sva tri dana festivala. Broj ulaznica je ograničen a akcija traje do 15. juna.

U prodaji se mogu naći i jednodnevne ulaznice i to po promo cijeni od 19.99 eura za prvi i treći dan pojedinačno, dok je cijena ulaznice za drugi dan festivala 14.99 eura, što je ušteda od čak 35% popusta u odnosu na punu cijenu.

Ulaznice se mogu kupiti u prodajnoj mreži Gigstix Montenegro na 54 prodajna objekta „Štampe“ i „Tobacco S Press“ u 23 grada Crne Gore. Više informacija kao i spisak objekata u kojima se mogu nabaviti ulaznice za Sea Dance pogledajte na zvaničnom sajtu festivala www.seadancefestival.me ili www.exitfest.org.