Na jednoj od najljepših destinacija Evrope, Adi Bojani, u subotu 20. avgusta biće održan Fashion Sunset, događaj koji će u saradnji sa Sea Dance festivalom okupiti velika imena svjetske i regionalne modne scene, sa ciljem da kroz spoj mode i muzike podigne svijest o problemima erozije i nestanka jedne od najljepših plaža Evrope. Sa početkom u 18:30 u Novoj Adi kolekcije ljeto/jesen predstaviće neke od najznačajnih regionalnih i svjetskih dizajnerskih kuća. Muzički dio večeri, u kojoj će se ujedno i promovisati Sea Dance festival, započeće u 22:00 u Nomade Beach-u uz jaku globalnu elektronsku postavu: talentovanu istanbulsku umjetnicu Ece Ekren, koja stiže pravo sa glavne bine Exita, jednog od najznačajnijih DJ-eva iz regiona Kristijana Molnara, DJ-a i producenta Andrewa Mellera i uz lokalnu podršku Mr. Mipsa.

Ada Bojana se posljednjih par godina suočava sa nestajanjem obale i objekata na obali, uzrokovanim erozivnim procesom. Od 2020. god. Ada je izgubila čak 10% površine, čime je nepovratno izgubljen veliki dio plaže. Saradnja Fashion Sunset i Sea Dance festivala je nastala sa željom da se istakne značaj zaštite Ade Bojane i podigne svijest o važnosti valorizacije ovog dragulja crnogorske obale.

Važnost očuvanja Ade Bojane prepoznali su i mnogi regionalni i svjetski dizajneri: Mabi Swimwear, Hunt by Lazar i Kristina Ilić, Suzana Perić, Disciplina, Wish Jewlery, L’Amour, Amorena, Azurelle, Joan, Mia Kostov, Kiwi, Pivoine Aristocrate, Mizzu i Bo Fashion House, koji će zajedno sa domaćinom Nova Ada donirati dio prihoda od prodaje izloženih artikala HTP Ulcinjska rivijera za sanaciju Ade Bojane. Veliki fashion event započeće u 18:30 časova.

U susret Sea Dance festivalu biće održana i žurka za pamćenje na Velikoj plaži, u plažnom baru Nomade beach sa početkom u 22 časa, na kojoj će nastupiti: Ece Ekren, Kristijan Molnar, Andrew Meller i Mr. Mips.

House zvijezda u usponu Ece Ekren, koju mediji zbog egzotičnog house zvuka porede sa njenim sugrađaninom Mahmutom Orhanom, na Veliku plažu donosi dašak Orijenta. Ona je 2020. godine godine upisala nastup na Exitovom Life Streamu, a godinu kasnije isporučila publici nezaboravan set na Glavnoj bini Exita.

Jedno od najaktuelnijih imena regionalne scene Kristijan Molnar, tvorac Christallization Radio Showa, na sceni je od 2006. godine, a iza njega su brojni zapaženi nastupi. Dijelio je pult sa svetskim facama kao što su: Jeff Mills, Black Coffee, David August, Red Axes i na Veliku plažu donosi prepoznatljivu energiju za ples do zore.

DJ i producent Andrew Meller je ostavio trag na globalnoj elektronskoj sceni zahvaljujući remiksu pjesme “Born Slippy”, jednog od najuticajnijih elektronskih bendova današnjice – Underworld. Njegova verzija ove pjesme našla se na prvoj poziciji prestižne Beatport Top 100 liste najboljih izdanja, kao i u setovima mnogih DJ zvijezda među kojima je i Carl Cox. Nezaobilazan je i njegov edit trake “Insomnia” jednog od najpopularnijeg sastava svih vremena, Faithless. Osim što osvaja svjetske top liste, Meller nastupa na binama velikih festivala poput UNTOLD-a i ADE-a.

Sea Dance promo žurke će biti održane i u petak 19. avgusta u plažnom baru Virtu gdje će nastupiti Luton, sa početkom u 16 časova i u nedjelju 21. avgusta u 18 časova na plaži Kamenovo, gdje će nastupiti Vladimir Aćić. Ulaz na sve promo žurke je slobodan.

Osmo izdanje dobitnika nagrade za Najbolji evropski festival održaće se od 26. do 28. avgusta u tirkiznoj uvali plaže Buljarica. Nezaboravan provod na najboljoj žurci ovog ljeta na crnogorskoj obali prirediće velike svjetske i regionalne zvijezde kao što su predvodnice elektronske scene Nina Kraviz i Anfisa Letyago, planetarno popularni dvojac Mind Against, vodeći hitmejkeri današnjice Shouse i Mahmut Orhan, fenomenalni Human Rias, najtraženije muzičko ime Balkana Konstrakta, jedan od najvećih regionalnih bendova posljednje decenije Dubioza Kolektiv, balkanska trap kraljica Senidah, kontroverzna Mimi Mercedez, rap senzacija Crni Cerak i mnogi drugi.