Osmo izdanje Sea Dance festivala, uz odličan muzički program, donosi i pregršt dodatnih sadržaja i zona realizovanih u duhu društvenog aktivizma Fondacije EXIT. Ove godine u fokusu su briga za mentalno zdravlje, ekološka misija kao i nastavak humanitarnog projekta Stars4Kids. 

Poruke koje se nalaze na samom ulazu festivala, za cilj imaju da ukažu na značaj mentalnog zdravlja, kao i sveprisutne podrške. „Razumijevanje je čin ljubavi“, „Povezivanje je razlog zbog kojeg smo ovdje“, „Čuvajmo jedni druge“, „Budimo ljubazni“, „Saosjećanje će spasiti svijet“, „Zajedno. Uvijek!“, samo su neke od motivacionih poruka koje dočekuju posjetioce festivala. Imajući u vidu izražen uticaj koji na čovječanstvo i dalje ostavljaju pandemija, ekonomska kriza, kao i rat u Ukrajini, tokom ovogodišnjeg festivala EXIT organizacija je nastojala da više nego ikad bude tu za posjetioce i ukaže posebnu pažnju mentalnom zdravlju, što je nastavila i na Sea Dance-u. 

Posjetioci festivala takođe imaju priliku da kroz sadržaje na Eko zoni, poput Pixelate i XO Box-a učestvuju u nekoliko kampanja i akcija koje su rezultat dugogodišnje saradnje Fondacije EXIT i drugih organizacija, a imaju zajednički cilj – ukazivanje na očuvanje planete kao gorućeg i najvažnijeg pitanja modernog doba.

Danas, posljednjeg festivalskog dana, prije nego što budu otvorene festivalske kapije, Fondacija EXIT će u saradnji sa volonterima iz organizacije Green Home od 17 časova organizovati akciju čišćenja plaže Buljarica i zaleđa, s ciljem podizanja svijesti o značaju zaštite životne sredine.

Višegodišnji projekat koji se primjenjuje na svim događajima EXIT-ove festivalske porodice je projekat prikupljanja stvari ili predmeta od izvođača u humanitarne svrhe. U akciji Stars4Kids zvijezde koje nastupaju na festivalima doniraju svoju ličnu stvar ili predmet (instrument, odjeća…) i potpisuju ga kako bi se prikupljene stvari mogle naći na internet aukciji, a sav prikupljeni novac biće namijenjen za liječenje bolesne djece.