Najveća žurka na crnogorskom primorju, Sea Dance festival, počinje večeras na budvanskoj plaži Buljarica, a publika će tokom tri večeri imati priliku da premijerno čuje neka od vodećih muzičkih imena! Prve nastupe na festivalu imaće Konstrakta,  Anfisa Letyago, Human Rias, Coeus, Kejt, Tam i Micka Lifa, a u susret nezaboravnom vikendu otkrivamo šta nam ova sjajna postavka priprema.

Svoj prvi nastup kao Konstrakta u Crnoj Gori imaće omiljena umjetnica ovih prostora, obična žena koja nosi šiške i ima mladež, koja je oduševila i osvojila čitav svijet nastupom na ovogodišnjoj Evroviziji. Kao hedlajnerka ljeta obišla je glavne bine na Sea Staru i Exitu, gdje je bila prva domaća hedlajnerka u istoriji festivala. Otvoriće ovogodišnji Sea Dance prve festivalske večeri koja će proći u znaku numera „Mekano“, „Nobl“ i naravno, globalno poznate „In Corpore Sano“.

Jadransko primorje po prvi put će zatalasati singlovi „HAZE“, „Nisida“ i „Catch The Spirit“, koje u prvoj večeri festivala donosi techno glas nove generacije Anfisa Letyago. Ova producentkinja i DJ-ica odiše intenzivnom mediteranskom energijom za DJ pultom, njene trake su oličenje novog techno talasa, a kvalitet njene DJ vještine isticao je i Carl Cox.

Human Rias je jedini izvođač u istoriji Exita koji je ove godine otvorio i zatvorio jedan od najvećih plesnih podijuma na svijetu, mts Dance Arenu, a na svoj debitantnski Sea Dance nastup u subotu, 27. avgusta donosi minhenski andergraund zvuk. Poznat je kao rezident DJ i buker nekadašnjeg kultnog minhenskog kluba MMA (Mixed Munich Arts), deo je ARTBAT tima i dugogodišnji prijatelj EXIT festivala, a iskusnom vožnjom između techno i house zvuka zasigurno obećava žurku za pamćenje.

Jedinstvenu muzičku energiju poslednje festivalske večeri donosi Coeus sa brojnim izdanjima među kojima su i „Horizon“, „Rebirth“, „Beyond Dreaming“, „Elysian“, „Eden“ i „Forgotten Love“. Predstavnik je uglednog Afterlife lejbla i jedan od najboljih producenata i DJ-eva u regionu, njegovi setovi karakteristični su po dubokim melodijskim progresijama, a njegove numere mogu se prepoznati u setovima velikana elektronske muzičke scene poput Tale Of Us, Solomuna, Adriatique i Dixona.

Tri mlade zvijezde u usponu, predvodnice nove generacije zvuka svaka u svom žanru, Tam, Micka Lifa i Kejt isporučiće po prvi put svoj vajb u drugoj noći Sea Dance festivala. Talentovana kantautorka Tam rasplesaće posjetioce svježim ljetnjim hit singlom  „Pogana”, ali i numerama sa debitantskog EP izdanja „Refleksija“, dobro poznatim pjesmama „Žad“, „Brži od svega“ i „Aj ćao“. Treperka Micka Lifa donosi zapažene singlove kao što su „Njiham“, „Naturale & Pure“, i neizostavni „Kardio“, a svestrana Kejt predstaviće svoje hitove „Mikelanđelo”, „Cure sa Balkana”, „Olovo” i „Eva”.

Sve regularne i VIP ulaznice moraju se zamijeniti za festivalske narukvice na zamjenskim mjestima koja se nalaze kod kapija festivala. Radno vrijeme im je od 10:00 do 03:00 za regularne ulaznice i od 16:00 do 03:00 za VIP. Ulaz na festival biti će moguć najkasnije do 03:00.

Kao i prethodnih godina, unutar Sea Dance-a će biti moguće isključivo festivalskom karticom za plaćanje. Organizatori su se pobrinuli za shuttle buseve iz Budve i Bara do Buljarice, kao i za posebne cijene taxi prevoza.

Ulaznice se mogu kupiti i na festivalskim kapijama. Finalna cijena festivalske ulaznice je 45 Eur, dok jednodnevne ulaznice koštaju 20 Eur. Informacije o satnici, ulaznicama, smještaju, prevozu i svim drugim novostima vezanim za festival mogu se pronaći na zvaničnoj stranici festivala, Facebook stranici, Instagram profilu i Sea Dance aplikaciji.