Ako je druga noć imala ljubav kao nit koja je povezala sve nastupe, onda je u petak, treće večeri Sea Dance festivala, neumorno plesanje bilo zajedničko za svih 25.000 ljudi na Jazu! Rekordna Exit Avantura je na pragu ovogodišnjeg velikog finala na moru, a publika iz oko 40 zemalja svijeta prustvovala je visoko stilizovanom nastupu artistične muzičke dive Roisin Murphy (Roišin Marfi). Nekadašnja pjevačica grupe Moloko za koju je glavna bina Exita 2003. bila pretijesna, nakon fantastične solo karijere u posljednjih desetak godina od prethodnog druženja, sinoć je priredila avangardnu umjetnost uz atipične muzičke aranžmane na glavnoj bini Sea Dance festivala! Da je uvijek korak ispred vremena, potvrdile su i nove generacije pjevajući čuvene Moloko hitove “Familiar Feeling” i “Pure Pleasure Seaker”, a nizali su se i moderni plesni aranžmani pjesama “Jelaousy” i “House of Glass” u kojima je harizmatična Roisin delovala kao jedina prava nasljednica neizmjerne zaostavštine druge velike art-disko dive – Grace Jones! To je posebno došlo do izražaja tokom izvođenja sada već disko klasika 21. veka, “Golden Era”, koji je snimila u saradnji sa house legendom Dejvidom Moralesom, a čiji taktovi kao da su bili naručeni za vrelu noć na Jazu.

Za poptuno usijanje na Dance Paradise bini pobrinuo se virtuozni James Zabiela, koji je potvrdio da plaža može da bude i punija u odnosu na prethodne dvije večeri jer se kraj publike bukvalno nije mogao vidjeti sa bine. Majstorskim vještinama i nepogrješivim nastupom, Zabiela je držao hiljade rasplesanih Sea Densera do samog svitanja, nakon čega je Raven iz podgoričke “Tehno klinike” održao rani jutarnji čas tehno zvuka! Za ples treće večeri pobrinula se i beogradska grupa Zemlja gruva na glavnoj, te američki duo Odezsa na večernjem izdanju “Plesnog raja”. Dnevne žurke obilježio je drugi hit duo Bondax koji je publiku izuzetno toplog dana razgalio morskim zvukom pred zalazak sunca na Jazu.

Finale ovogodišnje rekordne Exit Avanture i subotnje večeri na Jazu pripašće domaćim zvjezdama iz grupe Who See, beogradskoj horskoj atrakciji Viva Vox, kultnoj rok grupi Van Gogh, a zvijezda večeri biće izuzetno traženi londonski producent Wilkinson čiji planetarni hit “Afterglow” se mogao čuti i u nastupu Sigme i Rudimentala druge večeri! Na glavnoj bini u okviru UKF programa nastupiće i ostale bass zvijezde Brookes Brothers i Maduk, dok će za sjutrašnje finale na Dance Paradise bini biti zaduženi Doorly, Cirque Du Soul, Ela Van Wolf, Audiostorm, Ryan Lubarda, Luka Tarle, Haris i P.S.

Ulaznice od 12h samo na festivalskim blagajnama

Ulaznice će od 12 časova moći da se kupe na punktu kod glavnog ulaza festivala, po cjieni od 19,99€ za finalno subotnje veče. Ulaz na festival nije moguć poslije 3 časa iza ponoći.