Sea Dance, dobitnik nagrade za Najbolji evropski festival, nakon godine pauze na 4 dana se vraća u tirkiznu uvalu plaže Buljarica u Budvi! Osim ranije najavljenog termina od 27. do 29. avgusta u pripremi je još jedan specijalan dan iznenađenja čiji program će uskoro biti objavljen!

Sedmo izdanje festivala u Crnu Goru donosi fantastičan line up sastavljen od vodećih međunarodnih i regionalnih muzičkih zvijezda elektronske i trap/hip hop scene koje predvode Boris Brejcha, Maceo Plex, Tale Of Us, Senidah, Vojko V, Ann Clue, Tijana T, z++, domaćini Who See kao i P.S., 84Bit i Raven TK u b2b setu sa Proximusom.

Već s prvim imenima Sea Dance se pozicionirao kao najjači festival ovog ljeta na Jadranskoj obali, što je ogroman podstrek oporavku crnogorskog turizma od posljedica pandemije, kao i produžetku turističke sezone i restartu festivalske scene cijelog regiona. Početak prodaje ulaznica za sedmi Sea Dance planiran je za četvrtak, 15. jula.

“Imajući u vidu izuzetan interes inostranih turista za EXIT, možemo očekivati ogroman broj gostiju i za Sea dance, pogotovo onih iz Zapadne Evrope. Zadovoljstvo nam je što ćemo biti u prilici da sa još jednim sjajnim festivalskim izdanjem produžimo sezonu i budemo jedan od važnih faktora oporavka budvanskog i crnogorskog turizma. Sea Dance je jedan od omiljenih festivala našeg tima i u naredne četiri Exitove noći prenijećemo tu emociju na gotovo 200.000 ljudi koji će proći kroz kapije Petrovaradinske tvrđave, kako bi mnogi od njih upisali posjetu Budvi i Crnoj Gori za kraj avgusta”, izjavio je Dušan Kovačević, osnivač i čelni čovjek Exita i Sea Dance Festivala.

“Uvažavajući činjenicu da je opština Budva sa preko 50 odsto učešća u ukupnom turističkom prometu države metropola domaćeg turizma, Vlada Crne Gore je i u izazovnom ekonomskom trenutku izazvanom pandemijom koronavirusa uspjela da izdvoji 200,000 eura kako bi podržala Opštinu i Sea Dance Festival zbog višestrukih benefita. Imajući u vidu broj inostranih i domaćih turista koji će posjetiti Sea Dance, ovaj događaj imaće pozitivan efekat na ukupan turistički promet, ali i dodatno promovisati Crnu Goru kao odgovornu i sigurnu destinaciju. Prije samo par mjeseci organizacija jedne ovakve manifestacije bila je nezamisliva, te je ovo još jedan pokazatelj napora i konkretnih rezultata koje je Vlada ostvarila na saniranju epidemiološke situacije i stvaranju uslova za uspješnu turističku sezonu,” kazao je ministar ekonomskog razvoja Jakov Milatović.

“Pred nama je sedmi Sea Dance festival, koji je, slobodno možemo reći, postao tradicija turističke ponude Budva i veoma nam je drago što će naši gosti i ove godine imati priliku da uživaju u muzičkom spektaklu. Pored brojnih napora sa kojima se bori naša turistička privreda, Opština Budva je uspjela da obezbijedi sredstva u iznosu od 300.000 eura, kako bi smo podržali festival i omogućili kontinuitet u našoj turističkoj privredi u kojoj festivali zauzimaju posebno mjesto. U turističkoj sezoni koja dolazi poslije godinu dana izmijenjenih životnih navika zbog pojave korona virusa, veoma nam je važno da imamo kvalitetnu i sadržajnu ponudu i da našim gostima obezbijedimo prijatan boravak u našem gradu. Vjerujem da će festival, kao i prethodnih godina, privući goste ne samo iz regiona, već iz raznih zemalja svijeta, što nam je posebno važno u ovom trenutku kada pokušavamo da oporavimo našu turističku privredu. Koristim priliku da pozvoem sve one koji planiraju ljetnji odmor da posjete Budvu i našu rivijeru, uživaju u našim plažama, muzičkim i kulturnim festivalima, kao i brojnim drugim ponudama koje smo pripremili, a mi ćemo se potruditi kao dobri domaćini, da se osjećaju prijatno i kao kod svoje kuće”, poručio je predsjednik opštine Budva Marko Bato Carević.

Organizatori su razvili bezbjednosne protokole, kao poseban mehanizam mjera zaštite, kako bi u pandemijskom i postpandemijskom periodu bilo moguće organizovati događaje većeg formata. Oni se upravo uspnešno primnenjuju u Novom Sadu, a ista praksa biće i u Budvi. Na festival će moći da uđu svi kojima je prošlo 14 dana od potpune vakcinacije protiv COVID-19, imaju dokumentaciju da su preležali koronu, posjeduju negativan PCR test koji nije stariji od 72 sati i brzi antigenski testa – BAT koji nije stariji od 48 sati.

Prethodnih šest godina jadranskom obalom odzvanjali su hitovi megastarova kao što su The Prodigy, David Guetta, Skrillex, Fatboy Slim, Sven Väth, Nina Kraviz, Alice Merton, Richie Hawtin, Jamiroquai, Underworld, Rudimental, Róisín Murphy, Hurts, Lost Frequencies, John Newman, Sean Paul, Robin Schulz, Nile Rodgers, ali i najvećih regionalnih muzičkih imena koji su u Budvu privukli blizu 300.000 ljubitelja dobrog zvuka sa svih meridijana. Brojni svjetski mediji, među kojima su i CNN, New York Times, Guardian, Conde Nast, Metro, Daily Mirror, Daily Express i drugi, preporučuju Sea Dance kao jedan od najboljih svjetskih festivala na morskoj obali, a svom višemilionskom auditorijumu savjetuju da ljetnji festivalski odmor provedu upravo u Crnoj Gori, etablirajući Budvu i crnogorsku obalu kao eksluzivnu i modernu turističku destinaciju. Kroz dosadašnjih šest izdanja Sea Dance dosad je donio više od 50 miliina eura crnogorskom turizmu i ekonomiji.

Ulaznice u prodaji od 15. jula!

U četvrtak, 15. jula počeće prodaja ulaznica za ovogodišnji Sea Dance festival. U prodaji će se naći ulaznice po cijeni od 24,99 EUR s čak 50% popusta u odnosu na finalnu cijenu. Ulaznice se mogu kupiti posredstvom Gigs Tix prodajne mreže, na 54 prodajna mjesta u 23 grada Crne Gore.

Više informacija može se naći na zvaničnom sajtu Sea Dance Festivala. Na sajtu zvanične turističke agencije www.exittrip.org, dostupni su i turistički paketi koji pored ulaznica, sadrže i razne opcije za smještaj i prevoz.