Večeras počinje velika proslava slavljeničkog izdanja zvanično Najboljeg evropskog festivala u kategoriji do 40.000 posjetilaca dnevno, drugog po redu Sea Dance festivala, koji će otvoriti najznajčajniji elektronski sastav današnjice – The Prodigy. Muzičku istoriju Crne Gore ispisaće svojim nastupom već pola sata nakon ponoći, a glavna festivalska bina za njihov nastup je već spremna! Producentski tim benda stigao je sinoć u Budvu, dok se dolazak članova grupe The Prodigy u Crnu Goru očekuje u poslijepodnevnim časovima. Brojna publika Sea Dance festivala, koja ove godine na Jaz dolazi iz preko 40 zemalja svijeta, svjedočiće njihovom prepoznatljivom euforičnom nastupu i hitovima koji su ih proslavili u karijeri dugoj dvije i po decenije, kao i singlove sa novog hit albuma “The Day is my Enemy”!

Interesovanje za njihov nastup je ogromno, a ulaznice za večeras se prodaju na festivalskim blagajnama na Jazu po cijeni od 29,90€, pa se svim posjetiocima preporučuje da dođu ranije i zauzmu svoje mjesto za premijerni i spektakularni nastup jedne od najvećih svjetskih grupa svih vremena. U prethodna dva dana, u kamp Sea Dance festival već su stigli prvi posjetioci, koji su oduševljeni Jazom, zvanično najljepšom plažom Evrope po izboru prestižnog magazina Lonely Planet! Tokom četiri festivalska dana očekuje se oko 100.000 posjetilaca, kao i porast ukupne turističke sezone. U odnosu na prošlu godinu, udvostručen je broj inostranih posjetilaca, a najveći broj njih dolazi iz zemalja Zapadne Evrope i većini je ovo prvi put da posjete Crnu Goru. Prvi utisci su dobri, raduju se ovogodišnjem, izrazito aktuelnom programu koji prati svjetske tokove, a najviše im se sviđa plaža Jaz, ali ističu i ljepote Starog grada Budve.

Ulaznice od 12h samo na festivalskim blagajnama!

Ulaznice će od 12 časova moći da se kupe na punktu kod glavnog ulaza festivala. Aktuelne cijene dnevnih ulaznica su 29,99 eura za srijedu, 24,99 eura za četvrtak i petak, 19,99 eura za subotu, dok će komplet ulaznica za sva četiri dana festival moći da se kupi po cijeni od 84 eura.

Izbjegnite gužve i zamijenite ulaznice za narukvice preko dana!

Od danas, svi posjetioci festivala će moči da zamijene svoje vaučere za festivalske narukvice na punktu ispred glavnog festivalskog ulaza. Zamjenski punktovi će danas biti otvoreni od 10 časova do 3h sata ujutru, od 17h do 03h u četvrtak, od 18h do 3h u petak, kao i od 19h do 03h u subotu. Ulaz na festival nije moguć posle 03h iza ponoći.

Pored koncerta britanskih zvijezda The Prodigy, na glavnoj bini Sea Dance festivala natupiće i britanske zvijezde Rudimental u izrazito traženoj DJ varijanti, muzička diva i nekadašnja članica sastava Moloko, Roisin Murphy, Sigma, Wilikinson, holandski trio Noisia, najpopularniji balkanski bend Dubioza Kolektiv, Brookes Brothers, Black Sun Empire,Fred V & Grafix, Calyx & TeeBee, GotSome, Maduk kao i predstavnici crnogorske muzičke scene Nagual, Punkreas, Who See, DST. Publiku na Dance Paradise očekuju dva muzička kolektiva The Sound You Need: Bondax, Flight Facilities, FKJ live, Gramatik, Odesza, Star Slinger, TCTS, Crew Love: Soul Clap, Pillow Talk live i Nick Monaco, kao i James Zabiela, Kim Ann Foxman, Doorly. Njima će se pridružiti i sjajna postava mladih crnogorskih DJeva Aleks Milun, Audiostorm, Chavalier, Darre, Luka Tarle, Maraku, Millok B2B Soft 85, Mr. Jools, Proximus B2B Grum, P.S., Rayo, Raven TK, Ryan Lubarda.