Kraljevi festivalske dance scene i jedan od najuspješnijih DJ dua u istoriji elektronske muzike Dimitri Vegas & Like Mike stižu 31. avgusta na Addiko Main Stage powered by Turistička organizacija Budve Sea Dance festivala. Belgijski duo grčkog porekla na najpoznatijoj DJ Mag Top 100 listi posljednih godina su i zvanično najbolje rangirane DJ zvijezde, dok su prije nekoliko godina proglašeni za najbolje na svijetu kada su sa trona smijenili dotad nedodirljivog Hardwella. Sa jednim prvim i čak četiri druga mjesta na pomenutoj listi, u prethodnih pet godina ostavili su iza sebe imena kao što su David Guetta, Martin Garrix, Tiesto, Hardwell, Calvin Harris, i mnoge druge. Oborili su i njemački rekord za najveći elektronski solo nastup, uz 45 hiljada oduševljenih posjetilaca, a brzinom prodaje ulaznica u rodnoj Belgiji sa 60 hiljada prodatih ulaznica u samo tri dana prestigli su čak i rekorde koje su prije njih držali U2 i Madonna! Da će se i za Sea Dance tražiti karta viška, govori i to da je za njihov nastup na Exitu 2016. godine bio dostignut i pun kapacitet kolosalne Dance Arene, dok bi im danas tijesna bila i glavna bina! Sea Dance će se tako ove godine naći rame uz rame sa najvećim svjetskim festivalima na kojima ovaj dvojac nastupa poput kolosalnog Tomorowlanda čiji su zaštitni simbol, ali i brojnih drugih kao što su britanski Creamsfields, holandski Mysteryland, mađarski Balaton Sound, austrijski Electric Love i mnogi drugi.

Belgijska braća grčkog porijekla Dimitri i Michael Thivaos poznati su i kao domaćini čuvenog Tomorrowland festivala čije himne redovno pišu od 2010. godine, a nakon 10 uzastopnih prvih mjesta, najveća online prodavnica elektronske muzike Beatport proglasila ih je za izvođače godine, dok su njihovi hitovi “Tremor”, “Mamouth” i snimci brojnih nastupa broje se u milijardama YouTube pregleda. Pored saradnjama sa svojim kolegama kao što su David Guetta, Calvin Harris, Martin Garrix, Afrojack i Diplo, ovaj svestrani dvojac rastura i sa remiksima za zvezde kao što su The Weeknd, Major Lazer, i mnoge druge. Uz njih, sarađivali su sa favoritima trenutne svjetske produkcije, a remiksom prepoznatljive filmske teme “He’s A Pirate” Hansa Zimmera našli su se i na saundtreku poslednjeg nastavka bioskopskog hita Pirata sa Kariba.

A uz najbolje zvuke plesne muzike, publika ovogodišnjeg Sea Dance festivala i ove godine praviće žurku na bini TDI radija! Za nezaboravan provod i neprekidnu žurku do ranih jutarnjih sati na neotrikvenom tirkiznom biseru Jadrana, plaži Buljarici u Budvi, biće zaduženi Danny Cruz, Rosske, Oysha, Mirko i Meex, Lucky Dee, Cavin Viviano, Mark funk, Vll & Vash, Drop Department, Divolly & Markward.

Peto jubilarno izdanje Sea Dance festivala će se održati od četvrtka, 30. avgusta do subote, 1. septembra u tirkiznoj uvali, na novoj plaži Buljarica u Budvi. Apsolutni lideri današnje svjetske elektronske scene Paul Kalkbrenner i Nina Kraviz, dolaze prvi put u Crnu Goru, a premijerni nastup u okviru Sea Dance-a imaće i ovogodišnja zvijezda EXIT festivala Alice Merton. Na festival ovog ljeta stižu i vodeći bendovi regiona Hladno pivo, Van Gogh, beogradski soulmen i pjevač Marko Louis, balkanska hip-hop “keva” Sajsi MC i trenutno vodeći hip-hop zvuk regiona koji predvode neprikosnoveni reperi sa Jadrana, splitski genijalci Krešo Bengalka i Vojko V, uz specijalni nastup dvojca domaćina Sea Dance festivala, Who See.

No Sleep Sea Dance, kultna bina Sea Dnce festiavla za sve ljubitelje underground elektronskog zvuka ove godine predvodiće jedna od vodećih techno zvijezda nove generacije Dax J, te glavni akteri francuske techno scene Antigone, Francois X i Shlømo, kalifornijski mag Eagles & Butterflies i ruska zvijezda Sofia Rodina! Uz njih stiže i cijela plejada udarnih regionalnih i domaćih imena koju čine Lag, Vakat AKA Aleksandar Grum, Forest People, Gillerz & Be Good, Ilija Đoković, Sugar Lobby, Monosaccharide, Bodzie, Popi Divine, Mr. Lekka, Branko Vuković, Buba, Vegim & Flekitza, Ana RS, TZ Project, ČX, Sabinaa i Jan De R. Uskoro stižu i nova imena koja će nastupiti na Sea Dance festivalu.

Ugrabi ulaznicu u omiljenoj akciji “4+1”

Sea Dance pokrenuo je i ove godine omiljenu akciju fanova festivala pod nazivom “4+1”, tokom koje uz kupljene četiri ulaznice za Sea Dance, fanovi festivala petu dobijaju na poklon. Ulaznice po promotivnoj cijeni od 24.99 eura, sa čak 40% popusta u odnosu na finalnu cijenu, mogu se nabaviti posredstvom Gigstix prodajne mreže, na 54 prodajna mjesta u 23 grada Crne Gore. Više informacija može se naći na zvaničnom sajtu Sea Dance Festivala www.seadancefestival.me. Na sajtu zvanične turističke agencije www.exittrip.org, dostupni su i turistički paketi koji pored ulaznica, sadrže i razne opcije za smještaj i prevoz.