Jedna od najtraženijih svjetskih koncertnih atrakcija, britanska grupa Hurts nastupiće 16. jula na glavnoj bini Sea Dance festivala, u okviru velike svjetske turneje za novi album “Surrender”! O vrtoglavom uspijehu mančesterskog benda koji predvodi autorski duo Theo Hutchcraft i Adam Anderson, najbolje govore milioni prodatih albuma i singlova, te rasprodate turneje širom svijeta.

Ove godine predvode program vodećih evropskih i svjetskih festivala, a nakon što su raspametili publiku Exita 2014. godine, ovog puta su izrazili želju da posjete Crnu Goru i nastupe upravo na Sea Dance festivalu, na prelijepoj plaži Jaz! Pod otvorenim zvjezdanim nebom, na obali Jadrana, publika će uživo čuti i nove hit singlove “Some Kind of Heaven” i “Lights”, a horski će pjevati refrene festivalskih himni “Stay”, “Miracle” “Illuminated”, “Sunday” i jedne od najvećih pjesama decenije “Wonderful Life”.

Hurts su u međuvremenu sarađivali sa najvećim svjetskim zvijezdama kao što su Calvin Harris i Kylie Minogue, čiji su jedan od omiljenih bendova. Nastupali su na najvećim svjetskim festivalima, među kojima i više puta na Glastonberiju, čija publika ih je nagradila titulom benda sa Najboljim nastupom uživo, i to ispred grupa Radiohead, U2 i Coldplay!

Novo studijsko izdanje “Surrender”, producirali su Jonas Quant i legendarni Stuart Price, omiljeni saradnik Madonne, The Killers, Pet Shop Boys, kao i sve traženiji američki producent Ariel Rechstaid koji stoji iza hit singlova izvođača kao što su Adele, Usher, Haim, Vampire Weekend, Major Lazer i drugi. Ovaj izuzetno savremen album, prožet je i inspirisan brojnim iskustvima i emocijama koje su Theo i Adam imali prilike da dožive stvarajući ga na više lokacija, među kojima su švajcarski gradić Montro, i tamošnji legendarni studio u kojem su snimali David Bowie, Stonsi ili Igi Pop. Dijelovi albuma snimljeni su i na španskom ostrvu Ibica, te u američkim metropoloma, Los Anđelesu i Njujorku.

Mančesterski duo predstavlja nevjerovatnu priču o uspjehu dva veoma talentovana muzičara koji su nakon sasvim slučajnog, i pomalo neobičnog susreta udružili i krenuli u zajedničko stvaranje muzike. Planetarnu popularnost dostižu već sa albumom prvjencem “Happiness”. Album se našao na listi top 10 najboljih u čak 15 zemalja širom svijeta, i postao najbrže prodavan britanski album u 2010. godini, pozicioniravši se u vrh top liste najuspješnijih albuma u Britaniji. Prvi spot za vodeći singl sa albuma, “Wonderful Life” koji je svojevrsna autobografija članova benda, danas njihova lična karta i megaplanetarni hit, snimljen je u crnobijeloj tehnici za samo 20 funti koje su date kao honorar za igračicu u spotu. Godinu dana nakon spota i preko 2 miliona pregleda, kao i bezbroj intervjua za medije širom svijeta, članovi sastava snimili su novi spot za pjesmu na Ibici, onakav kakav su uvijek priželjkivali, a koji je nakon svoje premijere ostvario preko 30 miliona pregleda. Ovaj singl, omiljena je numera australijske pop dive Kajli Minog, sa kojom je bend snimio duet (Devotion), ali i uradio najpopularniju obradu njenog hita “Confide in Me”. Bend je nastavio da bilježi nove uspjehe i nakon objave drugog albuma “Exile” sa kojeg su se izdvojile numere “Miracle”, “Blind”, “Somebody to Die for” i druge.

Svoje nastupe na Jazu ovog ljeta potvrdili su i tvorac dva najveća ljetnja hita “Are you with me” i “Reality”, belgijski Lost Frequencies, vodeći svjetski dubstep DJ i producent Zomboy, kao i veliki Andy C, ili kako ga najčešće zovu, otac drum and bass pokreta.

Ulaznice po cijeni od 24.99 eura skoro rasprodate!

U prodaji se još uvijek može naći veoma limitirana količina trodnevnih ulaznica po cijeni od 24.99 eura. Ovo je cijena sa čak 70% popusta u odnosu na finalnu i biće dostupna samo građanima Crne Gore sa dokazom o državljanstvu (lična karta sa prebivalištem u Crnoj Gori ili crnogorski pasoš). Po isteku zaliha, cijena ulaznice će poskupiti. Ulaznice se mogu kupiti u prodajnoj mreži Gigstix Montenegro na 54 prodajna objekta “Štampe” i “Tobacco S Press” u 23 grada Crne Gore. Više informacija kao i spisak objekata u kojima se mogu nabaviti ulaznice za Sea Dance pogledajte na zvaničnom sajtu festivala www.seadancefestival.me.