Svjetski poznati DJ, producent i utemeljivač high tech minimal techna nastupiće u nedjelju, 29. avgusta na VISA Dance Paradise powered by Budva Tourism Organisation of Budva Municipality, glavnoj bini Sea Dance festivala.

Da li je ponekad potrebno opsovati da bi opisao nešto? Pa možda i da, ako te to nešto ostavi bez riječi i moraš da podlegneš primalnom instiktu. Pogotovo kad je to nešto žurka na kojoj nastupa Boris Brejcha. Ovaj lutak nasmijanog lica je svoj lejbl nazvao Fcking Serious, čisto da naglasi koliko ozbiljno shvata to što radi, i da sa njim nema zezanja.

Dobro, ima, ima puno zezanja, jer tu smo svi da se zezamo, zabavimo i uživamo dok on vrti, ali ovim naslovom pokazuje da on sve što radi, shvata poprilično ozbiljno. Inspirisan Brazilom i karnevalom, riješio je da nastupa pod maskom, i tako u mrak specifiičan za tehno žurke donese dašak boje i nasmijanosti. Nije Boris Brejcha oduvijek bio pod maskom, ali tek s njom stvara mit i buku oko sebe, dovoljnu da svi čujemo za njega i da ga svi zavolimo.

Svoju muziku je nazvao High Tech Minimal, koju često drugi nazivaju inteligentna muzika sjutrašnjice. Žanr su prihvatili i drugi izvođači, a on ga je masterirao do perfekcije. Međutim, nakon nekoliko godina uspjeha, Boris ne nestaje, već nastavlja da se razvija.

Posle godina i godina turneja, kao i novih singlova i traka, pokazao nam je koliko se dubine i različitosti krije iza termina i žanra minimal techno, i koliko to minimal može imati širine i prostora za razotkrivanje. Sve to on donosi u svojoj misiji da svima budu zabavno kad dođu na podijum za igru.

Sa svojom partnerkom i muzom Ginger je početkom ove godine izbacio singl Spicy. To im, naravno, nije prvi put da sarađuju, s obzirom da smo njen glas već slušali na pesama Hapinezz i To The Moon And Back. Od prije par dana slušamo i uživamo u njegovom novom albumu “Matrix”, i vjerujemo da će neka od tri nove trake odzvanjati plažom Buljarica u nedjelju 29.jula.

Pored Borisa Brejche, sedmo izdanje Sea Dance festivala, koji će ove godine trajati četiri dana, od 26. do 29. avgusta u tirkiznoj uvali plaže Buljarica u Budvi, donosi fantastičan lineup sastavljen od vodećih međunarodnih i regionalnih muzičkih zvezda elektronske, rock i trap/hip hop scene, kao što su Maceo Plex, Tale Of Us, Meduza, Satori, Bajaga i Instruktori, Senidah, Vojko V, Who See, z++, Sajsi MC i mnogi drugi.

Bezbjednosni protokol ulaska na festival

Jedan od ključnih uslova za održavanje festivala je pridržavanje bezbjednosnih protokola za organizaciju masovnih događaja, koje je EXIT festival primijenio u Novom Sadu, ali prilagođenih uslovima u Crnoj Gori. Na festival će moći da uđu svi koji su dobili makar jednu dozu vakcine, svi koji imaju dokumentaciju da su preležali koronu (dokument ne stariji od 180 dana) ili svi koji posjeduju negativan PCR ili brzi antigenski test.

Promo cijene ulaznica do petka u ponoć

Interesovanje za ovogodišnji Sea Dance festival je izuzetno veliko, te se ulaznice ubrzano rasprodaju. U prodaji se trenutno nalazi ograničen kontingent festivalskih ulaznica za Sea Dance Festival 2021. po promo cijeni od 29,99 Eur, i uz uštedu od 40 odsto u odnosu na finalnu cijenu. Jednodnevne ulaznice, po promo cijeni od 14,99 Eur za četvrtak, petak i subotu, odnosno 17,99 Eur za nedjelju, uz 40 odsto popusta

Sve ulaznice se mogu kupiti posredstvom Gigs Tix prodajne mreže. Više informacija može se naći ovdje. Sve ulaznice kupljene za izdanje 2020. važe za ovogodišnji festival.

Ujedinjeni festivali Crne Gore pokrenuli kampanju za vakcinaciju mladih

Ujedinjeni festivali Crne Gore, koje predvode Sea Dance, Lake Fest, Bedem Fest i Podgorica Film Fest, pokrenuli su nacionalnu kampanju za vakcinaciju, čiji su fokus mladi, dio populacije koji je u prethodnih 15 meseci mnogo toga pretrpio. Fizička i mentalna izolacija kojoj su oni izloženi problem je s kojim kompletno naše društvo mora odmah da počne da se suočava! Ova kampanja započinje dosad najžešću borbu za kraj pandemije i povratak normalnom životu, korišćenjem jedinog oružja koje čovječanstvo ima – vakcine. Sama kampanja naziva je „Neću više“, i usmjerena je prema svima kojima nedostaju koncerti, festivali, ali i normalan život.

Kampanja za vakcinaciju mladih: Neću više!