Ostalo je još samo tri dana do kraja glasanja za Evropske festivalske nagrade, a iz Holandije je tokom vikenda stigla nezvanična informacija da su po broju glasova publike iz cijelog svijeta i Exit i Sea Dance među prva tri evropska festivala, svaki u svojoj kategoriji! Oba festivala koji čine veliku Exit Avanturu mogu osvojiti najprestižnije evropske festivalske titule, a da bi to i ostvarili potrebna im je tvoja pomoć! Preostala tri dana biće presudna, jer upravo glasovima u finišu publika daje završnu riječ. Svi koji glasaju do četvrtka 12. novembra, ujedno mogu da osvoje VIP ulaznice za vodeće festivale širom Evrope!

Glasa se izborom iz prva dva padajuća menija na sljedećem linku.

Aktuelni vlasnik titule, Sea Dance, u konkurenciji sa preko 60 festivala iz 17 zemalja, među kojima su čuveni Best Kept Secret, In music, Melt!, Volt i Berlin festival, brani osvojenu titulu, a poziv na glasanje tim povodom uputio je i jedan od članova sjajnog crnogorskog dvojca “Who See”- Dejan Dedović Dedduh: “Mi koji volimo muziku na plažu, idemo na festival Sea Dance na Jazu, u Evropi najbolji odrali smo branšu, sad ne damo titulu svi se ovdje slažu.”

Publika iz cijele Evrope, zajedno sa žirijem, koji čine istaknuti pojedinci iz svijeta festivalske industrije, proglasiće pobjednike 13. januara na ceremoniji dodjele nagrada u okviru najvećeg muzičkog sajma Eurosonic Noorderslag u holandskom gradu Groningenu.

Ovako je to izgledalo prošle godine kada je Sea Dance osvojio istorijsku titulu Najboljeg Evropskog festivala u kategoriji od 40.000 posjetilaca:

Tokom četiri nezaboravna dana ovogodišnjeg drugog izdanja Sea Dance festivala, preko 110.000 posjetilaca uživalo je u nastupima najboljih svjetskih muzičkih zvijezda, čije će nastupe dugo pamtiti i rado prepričavati. Brojni među njima redom su svjedočili, ne samo da su prisustvovali najboljem koncertu ili festivalu, već najboljim trenucima u životu!
Pobjednik iz 2014, Exit festival je i sedme uzastopne godine nominovan za “Najbolji veliki evropski festival”, u konkurenciji sa 34 festivala iz 15 zemalja, zajedno sa ostalim vodećim evropskim festivalima kao što su Roskilde, Tomorrowland, Sziget, Wacken, Lollapalooza Berlin i drugi.