Fashion Sunset, modna revija nekih od najznačajnih svjetskih i regionalnih dizajnerskih kuća, održana je sinoć na Adi Bojani, jednoj od najljepših obala Evrope i Crne Gore, s ciljem da se kroz spoj mode i muzike upozori na njenu ekološku ugroženost. 

Organizatorka Fashion Sunset-a Helen Babić je izjavila da je cilj revije podizanje svijesti o tome da se voljena Ada Bojana, koja je svima toliko bitna, suočava sa ozbiljnim ekološkim problemima.

„Ada Bojana je dragulj Crne Gore, a već nekoliko godina ima probleme sa erozijom. Pokušavamo da sakupimo donaciju od prodaje modela poznatih modnih dizajnera, kako bismo HTP Ulcinjskoj rivijeri donirali novac za sanaciju“, kazala je Babić. 

PR menadžerka Sea Dance festivala Tajana Nedić je rekla da je saradnja Fashion Sunset i festivala nastala u želji da se istakne neophodnost zaštite Ade Bojane i još jednom ukaže na problem koji postoji godinama.

„Koliko je alarmantna situacija govori i podatak da je od 2020. godine Ada Bojana izgubila čak 10 odsto površine, čime je nepovratno izgubljen veliki dio plaže. Želimo da istaknemo važnost očuvanja naše Ade Bojane, jedne od najljepših obala Evrope“, izjavila je Nedić.

Veliki broj domaćih i stranih posjetilaca prisustvovalo je ovoj reviji, a kolekciju ljeto/jesen na Novoj Adi Bojani predstavili su brendovi Mabi Swimwear, Disciplina, Wish Jewelery, L’amour, Amorena, Dharma, Azurelle, Joan, Mia Kostov, Kiwi Belgrade, Pivoine Aristocrate, Mizzu Couture, Bo Fashion House, Dia Swimwear, Monize, LT Imperiet i Ringz Thing.

Osim u impresivnim kreacijama, ljubitelji Ade Bojane imali su priliku da uživaju i u nastupu specijalne muzičke gošće, pjevačice Katarine Kejt Bogićević. Osim što je istakla da Adu Bojanu smatra ,,magičnim“ mjestom, izrazila je i zadovoljstvo što je dio događaja koji ima ekološki cilj.

Nakon revije održana je i Sea Dance promotivna žurka u plažnom baru Nomade Beach, na kojoj su nastupili Ece Ekren, Kristijan Molnar, Andrew Meller i Mr. Mips. Sea Dance žurka održana je i u petak u plažnom baru Virtu, gde je nastupio Luton. Za danas je zakazan novi party, na plaži Kamenovo, gdje od 14 časova nastupaju Vladimir Aćić, Anesthestia Trio i DJ Nesho, a ulaz je slobodan.

Osmo izdanje Sea Dance festivala, dobitnika nagrade za Najbolji evropski festival, biće održano za samo nekoliko dana, od 26. do 28. avgusta na plaži Buljarica! Nezaboravan provod na najboljoj žurci ovog ljeta na crnogorskoj obali prirediće velike svjetske i regionalne zvijezde, kao što su predvodnice elektronske scene: Nina Kraviz i Anfisa Letyago, planetarno popularni dvojac Mind Against, vodeći hitmejkeri današnjice Shouse i Mahmut Orhan, fenomenalni Human Rias, najtraženije muzičko ime Balkana Konstrakta, jedan od najvećih regionalnih bendova posljednje decenije Dubioza Kolektiv, balkanska trap kraljica Senidah, kontroverzna Mimi Mercedez, rap senzacija Crni Cerak i mnogi drugi.