Muzička super zvijezda, legendarni frontmen i zaštitni simbol kultnog benda Jamiroquai, Džejson Luis Čitam poznatiji kao Džej Kej, stigao je tokom jučerašnjeg dana na sedmodnevno ljetovanje u Crnu Goru. U pauzi rada na osmom studijskom albumu, čije se objavljivanje očekuje ove godine, Džej Kej, poučen pozitivnim iskustvima sa spektakularnog prošlogodišnjeg koncerta pred 22.000 fanova na Sea Dance festivalu, i sjajnom prijemu publike tokom specijalnog nastupa na humanitarnoj VIP zabavi održanoj u Dukley Gardens, odlučio je da se vrati u Crnu Goru i provede sedmodnevni odmor u ovom luksuznom kompleksu u Budvi. Podsjećamo, Džej Kej se prošle godine našao u ulozi domaćina i pravog šoumena veoma uspješne druge večeri humanitarnog segmenta Sea Dance festivala “Be Human” u “Dukley Gardens”, tokom koje je prikupljeno preko 100.000 eura pomoći ugroženima od katastrofalnih poplava u Srbiji, BIH i Hrvatskoj.

Povratak ovog sjajnoj muzičara u Crnu Goru, nakon prošlogodišnje posjete, odlična je prilika za dodatnu promociju grada Budve, u međunarodnim okvirima.

“Dolazak svjetske zvijezde poput Džej Keja na ljetovanje u Budvu, samo je još jedan od pokazatelja značaja održavanja Sea Dance festivala u Crnoj Gori, koji je u proteklih godinu dana na internacionalnom nivou na najbolji način promovisao benefite Budve kao moderne svjetske turističke destinacije. Vijest o dolasku frontmena sastava Jamiroquai je odlična za predstojeću sezonu, jer će internacionalni mediji još jednom imati priliku da prenesu informaciju o tome da svjetski džet set ljetuje u Crnoj Gori! Dolazak poznatih ljudi iz svijeta šoubiznisa predstavlja jako dobar mamac za buduće investicije, kako u oblasti kulture, turizma, tako i šire”, istakao je pomoćnik direktora Turističke organizacije opštine Budva, Aleksandar Armenko.

Popularni pjevač sletio je nešto prije 11 sati ujutro na dubrovački aerodrom “Ćilipi”, u pratnji još dvije osobe. Vidno raspoložen Džej Kej, sa svojim zaštitnim znakom, prepoznatljivim šeširom na glavi, strpljivo se slikao sa nekolicinom fanova koji su ga prepoznali i podijelio par autograma, prije nego što je na izlasku iz aerodromske zgrade ušao u luksuzni crni kombi, koji ga je direktno prevezao do Budve. Čuveni pjevač, smješten je u jednoj od vila u luksuznom pentahaus apartmanu, sa dvije prostrane terase i predivnim panoramskim pogledom na pučinu Jadranskog mora i Stari grad Budvu. Domaćini iz Dukley Gardens su se postarali da poznata zvijezda ima pri ruci sve ono što voli. Od vrhunskog bijelog vina, energetskih pića i ostalih ljetnjih osvježavajući napitaka, Džej Keja je sačekao i njegov omiljeni vrhunski kavijar Beluga. Osim omiljenih jela, pjevač je izrazio i želju da ponovo proba specijalitete iz domaće kuhinje, kao i neke od jela sa morskog menija. Poznata zvijezda, u narednim danima obići će neka interesantna mjesta na crnogorskoj obali, a na raspolaganju mu je i luksuzna jahta kojom će moći i da krstari crnogorskim primorjem.