Maceo Plex je izvođač kojeg već godinama pratimo i gledamo na Exitovoj mts Dance Areni, a sada prvi put dolazi da osvoji i publiku u Crnoj Gori, na Sea Dance festivalu, na glavnoj bini VISA Dance Paradise powered by Budva Tourism Organisation of Budva Municipality! Macea pratimo od samih početka, kad je bio mladić spreman samo za zabavu koju je donosio skoro svakog ljeta u vrećama punih osmijeha s Ibice, i iz svog kluba Mosaic, pa sve do njegovog vrtoglavog rasta ka visinama u svijetu DJ-inga.

Od 2017. godine Plex je počeo da eksperimentiše sa zvukom. Njegov čitav treći album Solar (kojem je dao ime po svom sinu) pravljen je kao specijalitet za one koji žele više od tehno muzike. Međutim, i šira publika je prepoznala iskrenu emociju i želju za novim načinom zabave, i od “passion” projekta, ovaj album postaje najprodavaniji u njegovoj karijeri. Tehno je sreo breakbeat, dub, čudne melodije i sjajne vokale, sve ono što nakon te godine sve češće i češće čujemo u njegovoj muzici.

Njegova muzika se i dalje karakteriše kao big room techno, ali to je velika soba s još većim srcem za muziku koje tuče u ritmu. Danas ga vidimo kao jednog od najvećih imena u svijetu tehna. I kao jedan od najvećih radi remiks najvećih. Već neko vrijeme se poigrava s nama i daje nam hintove da će napraviti i izaći njegova verzija jednog od najvećih klub bengera svih vremena – Insomnia.

Sister Bliss iz benda Faithless rekla je: “Maceo je izbacio pravi ljetnji lijeni benger koji će se polako uvući ljudima pod kožu baš kao i naša originalna stvar, i detoniraće svaki podijum za igru divljom energijom, a to je sve što smo očekivali od njega”.

Ne spavamo od uzbuđenja do početka novog Sea Dance festivala, a kad počne – onda nećemo spavati da ne bismo nešto propustili, tako da je Insomnia pravo stanje uma koje će nas povesti na žurku od četiri dana, a drugog dana, 27. avgusta, tu je i Maceo Plex sa ovom himnom.

Pored Maceo Plexa, sedmo izdanje Sea Dance festivala, koji će ove godine trajati četiri dana, od 26. do 29. avgusta u tirkiznoj uvali plaže Buljarica u Budvi, donosi fantastičan lineup sastavljen od vodećih međunarodnih i regionalnih muzičkih zvezda elektronske, rock i trap/hip hop scene, kao što su Boris Brejcha, Tale Of Us, Meduza, Satori, Bajaga i Instruktori, Senidah, Vojko V, Who See, z++, Sajsi MC i mnogi drugi.

Bezbjednosni protokol ulaska na festival

Jedan od ključnih uslova za održavanje festivala je pridržavanje bezbjednosnih protokola za organizaciju masovnih događaja, koje je EXIT festival primijenio u Novom Sadu, ali prilagođenih uslovima u Crnoj Gori. Na festival će moći da uđu svi koji su dobili makar jednu dozu vakcine, svi koji imaju dokumentaciju da su preležali koronu (dokument ne stariji od 180 dana) ili svi koji posjeduju negativan PCR ili brzi antigenski test.

Promo cijene ulaznica do petka u ponoć

Interesovanje za ovogodišnji Sea Dance festival je izuzetno veliko, te se ulaznice ubrzano rasprodaju. U prodaji se trenutno nalazi ograničen kontingent festivalskih ulaznica za Sea Dance Festival 2021. po promo cijeni od 29,99 Eur, i uz uštedu od 40 odsto u odnosu na finalnu cijenu. Jednodnevne ulaznice, po promo cijeni od 14,99 Eur za četvrtak, petak i subotu, odnosno 17,99 Eur za nedjelju, uz 40 odsto popusta

Sve ulaznice se mogu kupiti posredstvom Gigs Tix prodajne mreže. Više informacija može se naći ovdje. Sve ulaznice kupljene za izdanje 2020. važe za ovogodišnji festival.

Ujedinjeni festivali Crne Gore pokrenuli kampanju za vakcinaciju mladih

Ujedinjeni festivali Crne Gore, koje predvode Sea Dance, Lake Fest, Bedem Fest i Podgorica Film Fest, pokrenuli su nacionalnu kampanju za vakcinaciju, čiji su fokus mladi, dio populacije koji je u prethodnih 15 meseci mnogo toga pretrpio. Fizička i mentalna izolacija kojoj su oni izloženi problem je s kojim kompletno naše društvo mora odmah da počne da se suočava! Ova kampanja započinje dosad najžešću borbu za kraj pandemije i povratak normalnom životu, korišćenjem jedinog oružja koje čovječanstvo ima – vakcine. Sama kampanja naziva je „Neću više“, i usmjerena je prema svima kojima nedostaju koncerti, festivali, ali i normalan život.

Kampanja za vakcinaciju mladih: Neću više!