Jedna od najvećih i najvažnijih učesnica svjetske elektronske scene posljednje decenije, ruska DJ-ica, producentkinja i kako joj mediji tepaju – „savršen festivalski headliner“ – stiže noćas na veliko finale Sea Dance festivala. Uoči dolaska u Crnu Goru Nina je snimila poruku za fanove kojih se večeras na plaži Buljarica očekuje na hiljade.

Ninin nastup na rasporedu je u 02:30 časova, a uz nju večeras će nastupiti i Dubioza Kolektiv, Coeus, Proximus, Marko Louis, Crni Cerak & Lacku te Da Wreck.

Višestruko talentovana, izuzetno produktivna, ambiciozna i istrajna, Nina već godinama predvodi talas (ženskih) izvođača jakog techna za velike mase i definiše aktuelnu scenu. Dugo važi za jednu od najpopularnijih DJ-eva na svijetu, još od perioda kada se one nisu podrazumijevale na najavama festivala, a sada je hedlajnerka na gotovo svakom. Poseban odnos sa našom publikom uvijek joj daje prostora za nove eksperimente, što nastupima na velikim događajima, poput Sea Dance-a, daje posebnu dimenziju.

Proteklih sedmica Nina se našla prozvana kad je grupa Kalush Orchestra tražila njeno uklanjanje sa line up-a Sea Dance-a što su organizatori glatko odbili uz objašnjenje kako otkazivanje nastupa bilo kojeg izvođača isključivo na osnovu njegove nacionalnosti, rase ili vjere suprotno vrijednostima koju festival zagovara. Ninini stavovi otvoreno su na strani mira i zajedništva, pa će stoga i noćas imati priliku stati za pult glavne bine Sea Dancea i u maniru istinske muzičke vizionarke dostojno zatvoriti osmo izdanje festivala.