Jedan od najuglednijih svetskih listova New York Times, najčitaniji časopis u SAD i dobitnik rekordnih 117 Pulicerovih nagrada, objavio je listu najboljih ljetnjih svjetskih festivala, na kojoj se u sklopu EXIT Avanture, našao i Sea Dance festival. U opisu preporuke pored informacija da će na ovogodišnjem EXIT Festivalu nastupiti neka od najvećih rap, pop i EDM imena uključujući Wiz Khalifu, Ellie Goulding i Davida Guettu, Times navodi da oni koji priželjkuju više provoda bi trebalo da se upute na čuvenu plažu Jaz u Crnoj Gori, gdje se od 14. do 16. jula održava Sea Dance festival. Na listi su se između ostalih našli i najveći svetski festivali kao što su engleski Glastonbury, španski Primavera Sound, japanski Fuji Rock Festival, kao i mađarski Sziget.

“Velika nam je čast da je jedan od najvažnijih svjetskih medija kakav je NY Times, među pet najvažnijih festivala izvojio upravo EXIT i Sea Dance. Priznanja nekih od najuticajnih svjetskih medija skreću pažnju na Crnu Goru kao jednu od najatraktivnijih turističkih destinacija na svijetu. Sea Dance festival je u protekle dvije godine kroz posjetu inostranih turista festivalu donio preko 20 miliona eura turističkoj prvredi Crne Gore, dok je vrijednost njene promocije kao atraktivne i moderne turstičke destinacije još veća”, istakao je osnivač i direktor EXIT festivala Dušan Kovačević.

Sea Dance se takođe našao u izboru preporuka čuvenog britanskog magazina Ministry of Sound, kao jedan od festivala na Jadranskoj obali koje ovog ljeta nikako ne treba propustiti. Navodeći da ovogodišnji line up predvodi neke od najvećih svjetskih zvijezda elektronske scene kao što su Skrillex, Andy C, Jeff Mills, Black Coffee, Goldie, Lost Frequencies My Nu Lang i Sister Bliss – Faitless DJ set. Britanci u tekstu navode: “Dodajte na ovakav program još i predivnu plažu, pristupačne cijene, sjajno vrijeme i pronaći ćete pravi dragulj zabave”, ističe se u tekstu.

Ove godine stigla su i druga, brojna priznanja svetskih medija, pa su svoje preporuke za Sea Dance festival dali još i jedan od najuticajnijih britanskih dnevnih listova, londoski Metro koji je naveo da je Sea Dance nosilac titule Najboljeg evropskog festivala, uz preporuku čitaocima da ovog ljeta planiraju malo duži odmor na crnogorskoj obali. “Smješten na samoj obali u blizini istorijskog grada Budve u Crnoj Gori, možete slobodno planirati sedmodnevni odmor, upoznati sa kulturom zemlje, a nakon toga obući svoje plesne cipele”, preporučuje Metro. Milioni čitalaca više destine miliona čitalaca na mjesečnom nivou.

I britanski dnevni listovi, Dejli Miror (Daily Mirror) i Dejli Ekspres (Daily Express), sa više desetina miliona čitalaca na mjesečnom nivou, uoči ljetnje turističke sezone, svojim čitaocima predložili su da dođu na Sea Dance Festival i dožive najbolje festivalsko ljetovanje. Uz blizinu istorijskog starog grada Budve, Mirror navodi prednosti morskog poglavlja ovog jedinstvenog festivalskog ljetovanja: “Uz dugu pješčanu uvalu, pitoreskne planine i bijelo-tirkizno-zelenu obalu, uz svjetski priznate izvođače i vrhunsku produkciju, Sea Dance se obavezno mora vidjeti uživo”, piše list.

Zbog izuzetnog interesovanja produžena akcija 4+1

Zbog izuzetnog interesovanja, a na zahtjev velikog broja publike, koja nije stigla da do 15. juna obezbijedi u fanovima omiljenoj akciji „4+1“, ulaznicu za ovogodišnji trodnevno izdanje Sea Dance festivala, akcija će biti produžena do 20. juna! Svi fanovi ovim su dobili još dragocjenih par dana da okupe ekipu za najbolji festivalski provod ovog ljeta, i da uz kupljene četiri ulaznice za Sea Dance, petu dobiju na poklon!

Trodnevne ulaznice za Sea Dance, mogu se pronaći po promo cijeni od 29.99 eura, što je ušteda od 65% u odnosu na njihovu finalnu cijenu. U prodaji se mogu naći i jednodnevne ulaznice po promo cijeni od 19.99 eura za prvi i treći dan pojedinačno, dok je cijena ulaznice za drugi dan festivala 14.99 eura. Ovo je ujedno i cijena sa čak 35% popusta u odnosu na punu cijenu.

Ulaznice za ovo veliko festivalsko ljetovanje, mogu se nabaviti posredstvom Gigstix prodajne mreže, na 54 prodajna mjesta u 23 grada Crne Gore. Više informacija može se naći na zvaničnom sajtu Sea Dance Festivala www.seadancefestival.me

Kapije Sea Dance festivala otvoriće se 14. jula, a najljepša plaža Evrope, ugostiće fanove iz više od 50 zemalja svijeta, kao i nastupe najvećih svjetskih zvijezda. U trodnevnom festivalskom provodu na sedam raznovrsnih bina, publiku očekuju eksluzivni nastupi svjetskih zvijezda kao što su Skrillex, Hurts, Stereo MCs, Sister Bliss – Faithless DJ Set, Lost Frequencies, Banco de Gaia, Jeff Mills, Black Coffee, Andy C i još preko 100 izvođača svjetske, regionalne i domaće muzičke scene. Sudeći prema dosadašnjim prodatim ulaznicama prednjače gosti iz Zapadne Evrope, iz susjednih zemalja regiona, a tu su i fanovi iz nekih od najudaljenijih destinacija poput Južne Afrike, Kine, Japana, Brazila, Novog Zelanda, Australije i Amerike. Ovogodišnje treće izdanje Sea Dance festivala održaće se od 14. do 16. jula na plaži Jaz. Lista izvođača se popunjava, a svoje nastupe su pored već pomenutih imena potvrdili i Filatov & Karas, Goldie, My Nu Leng, Sub Focus, Shy FX, Who See, Lea Dobričić, Miss Sunshine, Mladen Tomić, Raven TK, Haris, Kristijan Molnar, Slobodan Popović PS, AudioStorm, Aleksandar Grum, Proximus, Cule, Mtech i drugi!