Na konkursu za mlade muzičare Play@Sea Dance, koji je u okviru projekta “Kreativna Crna Gora” ove godine raspisalo Ministarstvo kulture, UNDP i EXIT tim, izabrano je 12 mladih muzičkih nada. Oni će na predstojećem Sea Dance festivalu od 30. avgusta do 1. septembra nastupiti na novoj bini Living Culture.

Tako će na plaži Buljarica, pred više desetina hiljada posjetilaca iz cijelog svijeta nastupiti DJ-evi Stevan Mandić, Andrija Bošković, Oak Brothers, DJ Wooxa (Petar Vujović), DJ Atomic Playboy (Nemanja Backović), DJ Diktator (Miloš Popović), DJ Darkwave (Elvir Deljanin), DJ Todor (Todor Šuškavčević), DJ Popsy (Nikola Popović), Feđa Božović, DJ Skinny (Srđan Kenjić) i DJ Other Half (Balša Vujisić).

Na stejdžu Living Culture svake večeri smjenjivaće se četiri DJ-a, a publika će uživati u setovima u kojima dominiraju disco, funk, techno, psycho trance, house, progressive house, dubstep, melodic bass zvukovi.

Podsjećamo, Ministarstvo kulture i UNDP raspisali su konkurs i za izradu murala koji će biti dominantni motiv vizuelno najatraktivnijeg segmenta festivalske lokacije, fabrike “Betonit”. Za najbolje idejno rješenje obezbijeđena je i vrijedna novčana nagrada.

Tokom sva tri festivalska dana, u dijelu fabrike “Betonit”, publika će imati priliku i da se upozna sa stvaralaštvom crnogorskih kinematografa, i to kroz projekciju domaćih filmova. U cilju savremene revitalizacije jedinstvenih i prepoznatljivih vrijednosti Crne Gore, i promocije crnogorskog kulturnog proizvoda, mnogobrojna festivalska publika moći će da pogleda i kupi neke od proizvoda nastalih u okviru programa “Kreativna Crna Gora – Ekonomska valorizacija i kreativne industrije”.