Jubilarni, peti po redu Sea Dance festival, sinoć je otvoren uz fantastične nastupe na glavnoj bini, kao i žurkama na plažnim pozornicama koje su bile prepune od početka do kraja festivalskog programa! Prvu noć zvijezda večeri bio je najznačajniji muzički producent svih vremena Nile Rodgers, koji je poveo sve prisutne na muzičko putovanje, nižući redom neke od najvećih svjetskih hitova u posljednje četiri decenije, a koje je lično pisao i producirao. Od ultimativnih disko himni poput “Good Times”, “We Are Family” i “I Want Your Love”, pa sve do megahitova Dejvida Bouvija i Madone, “Let’s Dance” i “Like A Virgin”, koji nose njegov autorski potpis! Na sjajan prijem kod festivalske publike, Rodgers je otvorio srce i publici ispričao o svojoj nedavnoj pobjedi nad rakom. Muzička ikona koja stoji iza najvažnijih svjetskih hitova, priznao je da su mu doktori davali svega nekoliko mjeseci života, ali da je pobijedila njegova volja da tek napiše neke od najvećih hitova, te da se osjeća nevjerovatno srećno! Publika je na to uzvratila upalivši nekoliko hiljada mobilnih telefona, koji su izgledali kao pravo zvjezdano nebo, a maestro Nile je zasvirao možda i najveći plesni hit ove decenije, koji je uradio u saradnji sa Daft Punk-om i Pharrellom – “Get Lucky”, i to u novoj, soul verziji!

Ovako usijanu atmosferu poslije je preuzeo belgijski DJ superstar Lost Frequencies, vrativši se na Sea Dance kao još veća zvijezda svega par godina kasnije sa brojnim novim hitovima, među kojima se najviše izdvojio aktuelni singl “Crazy”. On je bez razmišljanja prihvatio poziv da se vrati na Sea Dance, iako je datum crnogorskog festivala bio usred njegove sjeverno-američke turneje i predstavljao veliki logistički probleme. Međutim, ništa ga nije spriječilo da dođe, a njegovo objašnjenje za povratak bilo je vrlo jednostavno: “Nastup sa Skrillexom na Sea Dance-u ostao mi je u sjećanju kao najbolji u životu i za mene je Sea Dance najbolji festival na svijetu!”

Na glavnoj bini, Addiko Main Stage powered by Turistička organizacija Budve, jučerašnji provod počeo je uz nastup Lutemanije, famoznog talismana EXIT tima koji je otvorio i Sea Star u Umagu i Festival 84 na Jahorini, da bi ubrzo poslije njega beogradski soulmen Marko Louis sa bendom odsvirao pravu soul i fank atrakciju od nastupa. Nakon toga, binu su zauzeli neponovljivi rokeri Van Gogh, samouvjereno vladajući scenom i ređajući hitove, a njihov frontmen Đule poručio je da “za razliku od drugih u regionu, hvala Exitu, jer nas sve spaja”. Zanimljivo je da je najveća pohvala za Van Gogh stigla od članova benda Chic, koji su njegov nastup na Sea Dance festivalu uporedili sa koncertima grupa Foo Fighters i Muse! Jednako gorljiva atmosfera vladala je i za vrijeme nastupa orijentalnog house majstora Buraka Yetera. Dobro poznati stihovi i tvrde rime bili su prisutne i za vrijeme nastupa Vojka Vrućine, poznatijeg kao Vojko V, koji je je publici priuštio žestok nastup u samu zoru, a eksplozivnu završnicu prvog dana festivala donijele su satirične rime i zarazne matrice rep domaćina festivala Who See, koji su nastupali rame uz rame sa splitskom rep zvijezde Kreša Bengalke.

Kultna muzička No Sleep platforma i ove godine je sa Exita stigla na Sea Dance festival, a uoči sopstvenog No Sleep festivala, koji će se održati u Beogradu sredinom novembra. Antigone, Francois X i Shlømo, apsolutni “dream team” vodećih francuskih tehno zvijezda nove generacije, prepunu binu pored mora držali su besanom uz setove koji će se još dugo prepričavati. Za vrhunski underground zvuk bili su zadužena i regionalni majstori u splitsko-beogradskom tandemu DJ Jock i Ilija Djokovic, ili dubrovačko-ulcinjskom ČX b2b Sabinaa, kao i novljansko-novosadskom P.S. b2b Techa! I na ostalim binama Sea Dance festivala vladala je sjajna atmosfera, pa su tako na TDI bini publiku zabavljali Danny Cruz, Rosske, Oysha, Mirko & Meex, Lucky Dee i Cavin Viviano, dok su za provod na Huawei Silent Dance bini bili zaduženi Milan Kovačević, Mr. Fanatik i Dirty.

Sea Dance večeras ide do usijanja uz Ninu Kraviz i DVLM!

Večeras će glavnu binu Sea Dance festivala osvojiti najpoznatiji svjetski DJ duo Dimitri Vegas & Like Mike, hitmejkerski dvojac Filatov & Karas, ali i regionalne zvijezde Hladno Pivo, Sajsi MC i rep kolektiv Bassivity Showcase, dok će furiozni program No Sleep bine predvoditi neponovljiva i beskompromisna techno kraljica Nina Kraviz uz imena kao što su Eagles & Butterflies i Sofia Rodina! Ulaznice za drugi festivalski dan, petak 31. avgust, moći će da se kupe isključivo na festivalskim blagajnama i to po cijeni od 20 eura. Više informacija na: seadancefestival.me