Peti, jubilarni Sea Dance festival ispunio je sva očekivanja jer su i sjajan program, ali i veliki produkcijski iskorak na tirkiznoj plaža Buljarica, pokupili sve pohvale festi-valskih fanova iz preko 30 zemalja svijeta. Tokom tri dana festivala oko 50.000 ljudi prošlo je kroz festivalske kapije, a na pet bina nastupilo je više od 70 vrhunskih muzičara koje su predvodili spektakularni nastupi svjetskih zvijezda Nile Rodgers & Chic, Paul Kalkbrennera, Dimitri Vegas & Like Mike-a, Nine Kraviz, Lost Frequencies, Alice Merton, Dax J, Francois X, Antigone i mnogih drugih.

Kao zagrijavanje za novo izdanje, danas je stigao i zvanični “Sea Dance Aftermovie”, odnosno kratki film sa najboljim momentima sa festivala! Svi koji film do utorka 29. januara podijele na Fejsbuku uz hashtag #SeaDanceAM mogu da osvoje i vrijedne nagrade poput VIP ulaznica za Sea Dance ove godine!

Na zvaničnom izboru za najbolje festivale u Evropi (European Festival Awards), glasovima publike širom svijeta, i u žestokoj konkurenciji sa preko 70 festivala iz 20 zemalja, Sea Dance je i peti put uzastopno izabran u najuži izbor od 10 najboljih festivala Evrope u kategoriji za najbolji festival do 40.000 posjetilaca dnevno! Ovom nominacijom Sea Dance je još jednom potvrdio status jednog od vodećih festivala na Mediteranu, koji je ove godine, na skrivenom biseru jadranske obale Buljarica u Budvi, pored vrhunskih muzičara okupio i oko 50.000 festivalskih fanova.