Euforija pred početak Sea Dance festivala dostiže tačku ključanja, a da će šesto izdanje najvećeg muzičkog događaja na Jadranu biti i najbolje dosad, potvrđuje i izuzetno velika potražnja za ulaznicama sa svih strana zemaljske kugle. Ovogodišnji program uz sve prednosti fantastične lokacije privukle su brojne poznate ličnosti da javno potvrde dolazak u tirkiznu uvalu nadomak Petrovca od 30. avgusta do 1. septembra.

Dok svi imaju različite favorite na listi izvođača, oko jednog se svi slažu: Spektakularni šou koji na kolosalnu binu pored Jadranskog mora donosi najtraženija muzička zvijezda na planeti David Guetta, biće muzički događaj godine ne samo u Crnoj Gori, već i mnogo šire! Domaće zvijezde, među kojima su Boki Perić, Nenad Knežević Knez, Dragana Mićalović, Jelena Kaluđerović, Nina Žižić, Igor Šuković, Ivan Vukčević, Iris Polumenta i Milan Inić Yasserstain, kao i desetine hiljada posjetilaca iz više od 30 zemalja svijeta dolaze da gledaju francuskog megastara koji je najzaslužniji za revoluciju muzičke industrije 21. vijeka, kada je elektronska muzika postala dominantna, a DJ-evi popularniji od najvećih pop zvijezda!

Popularnost Davida Guette potvrđuju vrtoglave brojke – 50 miliona prodatih albuma i singlova, nevjerovatnih 11 milijardi YouTube pregleda i preko 100 miliona fanova na društvenim mrežama! Ako se tome dodaju dva Gremija, priznanja koja dodjeljuju Billboard, MTV, DJ Mag i cio spisak najvećih imena u istoriji popularne kulture sa kojima je Guetta sarađivao, jasno je zašto popularni crnogorski pjevač Nenad Knežević Knez najavljuje svoj ponovni dolazak na poznati morski festival uz riječi: “Ovo je najjači Sea Dance ikad zato što dolazi jedan od najvećih hitmejkera i producenata David Guetta!”

“Čovjek kojeg zna svako živo biće na planeti”, kako je Guettu opisala Jelena Kaluđerović i “Car nad carevima”, kako ga naziva Dragana Mićalović, prirediće ovoj glumici najbolji završetak ljetnje i festivalske sezone. Ona sa nestrpljenjem očekuje da francuski muzički genije odvrne trake za “svoju dušu”, dok se crnogorska pjevačica Nina Žižić i novinarka i TV lice Iris Polumenta pripremaju da u glas pjevaju megahitove “Flames”, “Titanium”, “She Wolf”, prepoznatljive i po jednim od najboljih vokala današnjice – pjevačice Sie.

Prilika da publika uživa u hitovima nastalim u saradnji sa najvećim imenima iz svih muzičkih žanrova, prema ocjeni glumca i voditelja Bojana Perića, iskustvo je koje se mora doživjeti. “Ko nije prisustvovao Guettinom nastupu ne zna kakav je to audio-vizuelni spektakl. Those would be the best memories”, kazao je on, aludirajući na spektakl koji se pripema za 1. septembar i na stihove Guettinog hita “Memories”.

Uzbuđenje pred dolazak “starog, dobrog druga” u Crnu Goru podijelio je i novinar i stand up komičar Igor Šuković, a poznati youtuber Milan Inić Yasserstain raduje se što će prvi put slušati Guettu u predivnom morskom ambijentu. Blogerka Jelena Kaluđerović sprema se za maksimalno uživanje, dok je jedan od čelnih ljudi TV Prva Ivan Vukčević izričit – Guetta sprema najbolji nastup ove godine ne samo na Sea Dance festivalu, već u cijeloj Crnoj Gori.

Interesovanje za ovogodišnje izdanje festivala je među najvišim u posljednjih nekoliko godina, a pored nastupa Guette u velikom nedjeljnom finalu, veliku pažnju izazivaju vladari svjetske techno scene Sven Väth i Richie Hawtin koji donose duh Exitove Dance Arene u petak, te subotnja ludnica uz vodećeg njemačkog hitmejkera Robina Schulza! Ovogodišnji program poželjeće dobrodošlicu i britanskom hit sastavu Disciples, francuskoj klupskoj senzaciji Ofenbach, te techno i house zvijezdama kao što su Helena Hauff, Recondite, Eelke Kleijn i Gaiser, regionalni asovi kao što su veliki Darko Rundek, moćna Senidah, balkanske DJ zvijezde Tijana T i Marko Nastić, te najtraženiji reperi regiona Surreal, Fox, Kuku$, Hazze, Bekfleš i brojni drugi koji će nastupiti na biseru jadranske obale.

Ulaznice po promo cijeni najkasnije do 23. avgusta!

Trodnevne ulaznice nestaju velikom brzinom, pa se onima koji još uvijek nijesu obezbijedili svoje mjesto na netaknutom biseru Jadrana savjetuje da požure i ugrabe kartu od 29.99 eura sa visokih 40% uštede, i to najkasnije do petka 23. avgusta. U prodaji su i jednodnevne ulaznice koje za prvi i drugi dan iznose svaka po 16.99 eura, dok je cijena za treći dan 19.99 eura. Ulaznice su dostupne u GIGSTIX prodajnoj mreži na 54 prodajna mjesta u 23 grada Crne Gore, a više informacija može se naći na zvaničnom sajtu Sea Dance festivala.