Na ovogodišnjem šestom izdanju Sea Dance festivala, EXIT tim će u partnerstvu sa Ministarstvom kulture Crne Gore, a u okviru projekta “Kreativna Crna Gora – Ekonomska valorizacija i kreativne industrije”, pužiti priliku brojnim mladim i neafirmisanim crnogorskim stvaraocima da svoje kvalitete i talente pokažu publici iz cijelog svijeta na jednom od najznačajnijih festivala Jugoistočne Evrope. U pitanju je praksa koju EXIT njeguje od svog osnivanja, a koju je prenio i na Sea Dance, kako bi ove godine uz podršku Ministarstva kulture uspio da angažman mladih umjetnika iz Crne Gore podigne na još viši nivo. Tako će u okviru posebnog tematskog lokaliteta pod nazivom “Living Culture”, biti oformljeno nekoliko segmenata koji će domaćim umjetnicima iz sfere muzike, likovne umjetnosti i filma, pružiti priliku za prezentaciju svog rada publici iz cijelog svijeta.

Jedinstvenu priliku da nastupe na predstojećem festivalu u Buljarici, koji će od 30. avgusta do 1. septembra ugostiti svjetska muzička imena poput Davida Guette, Robina Schulza, Svena Vatha, Richiea Hawtina, Disciples, Ofenbach, ali i internacionalnu publiku i novinare, imaće brojni crnogorski DJ-evi i bendovi. Tim povodom, a u okviru programa “Živimo kulturu” otvoren je konkurs za mlade izvođače kojima se pruža šansa da nastupe na novoj festivalskoj bini, posvećenoj promociji domaćih autora.

Projektom saradnje između Ministarstva kulture i EXIT tima, a u saradnji sa UNDP, raspisan je i konkurs namijenjen crnogorskim likovnim umjetnicima. Svi zainteresovani stvaraoci imaju priliku da dostave idejno rješenje kreativnog oslikavanja muralima dijela fabrike “Betonit” u Buljarici, vizuelno najatraktivnijeg segmenta festivalske lokacije.

Tokom sva tri festivalska dana, u dijelu fabrike “Betonit”, publika će imati prilike i da se upozna sa stvaralaštvom crnogorskih kinematografa, i to kroz projekciju domaćih filmova. U cilju savremene revitalizacije jedinstvenih i prepoznatljivih vrijednosti Crne Gore, i promocije crnogorskog kulturnog proizvoda, mnogobrojna festivalska publika će imati priliku da pogleda i kupi neke od proizvoda nastalih u okviru programa “Kreativna Crna Gora – Ekonomska valorizacija i kreativne industrije”.