Ideja o važnosti promocije i razvoja festivalskog turizma u našem regionu upravo je dobila novu potvrdu jednog od najprestižnijih globalnih priznanja muzičke industrije. Čak četiri festivala iz Exitove porodice – Sea Dance, EXIT, Sea Star i No Sleep, takmiče se za uticajne Evropske festivalske nagrade (EFA).

Sea Dance je u trci za nagradu za „Najbolji festival srednje veličine“ koji broji do 40.000 posjetilaca dnevno, koju  je već jednom dobio 2014. godine, a u istoj kategoriji nalazi se i hrvatski Sea Star festival iz Umaga.

Ovogodišnje izdanje Exita takmiči se za titulu „Najboljeg velikog festivala“, nagradu koju je novosadski festival već osvojio dva puta – 2013. i 2017. godine. Upravo završeni No Sleep festival, i dalje službeni nosilac titule „Najboljeg novog evropskog festivala“, po prvi put je u konkurenciji za „Najbolji festival u zatvorenom prostoru“.

Glasanje za Evropske festivalske nagrade otvoreno je za sve i trajaće do 7. decembra, na zvaničnom sajtu Evropskih festivalskih nagrada, ili putem linka, izborom za EXIT u kategoriji „Best Major Festival“, izborom Sea Dance ili Sea Star festivala u kategoriji „Best Medium-Sized Festival“, i izborom No Sleep festivala u kategoriji „Best Indoor Festival“.

Glasovi milionske publike širom svijeta odlučiće o pobjednicima, a njima će se pridružiti i glasovi žirija, koji čine vodeći eksperti u muzičkoj industriji. Pobjednici će biti proglašeni 18. januara sledeće godine, na ceremoniji dodjele nagrada na otvaranju festivala Eurosonic Noorderslag u Groningenu u Holandiji.

EXIT 2023 ULAZNICE U PRODAJI OD DANAS!

Sljedeće izdanje EXIT festivala će se održati od 6. do 9. jula 2023. na Petrovaradinskoj tvrđavi u Novom Sadu. U prodaji su early-bird ulaznice  po cijeni od 64 EUR sa 50% uštede. Ulaznice se mogu kupiti putem sajta EXIT festivala i na Gigstix prodajnim mjestima.