Uspjeh premijernog izdanja Sea Dance Festivala, koji je ove godine održan od 15. do 17. jula na plaži Jaz u Budvi, nije ostao nezapažen na evropskoj festivalskoj sceni. Tako se ovaj jadranski festivalski biser, u okviru EFA – European Festival Awards, najuticajnijeg evropskog festivalskog nagradnog takmičenja, našao u trci rame uz rame sa najboljim festivalima Evrope! Sea Dance festival nominovan je u čak dvije kategorije: za titulu “Najbolji novi festival” (Best New European Festival), kao i za titulu “Najbolji festival srednje veličine” (Best Medium-Sized European Festival), u kojoj su Sea Dance festivalu konkurenti čuveni njemački Berlin Festival, mađarski Volt, kao i austrijski Electric Love!

Ovo je prvi put u istoriji da je neki crnogorski festival nominovan u kategorijama najboljih muzičkih manifestacija. Atraktivnost novog crnogorskog festivala prepoznao je vodeći svjetski turistički vodič, Lonely Planet, kad je u svom majskom izdanju magazina smjestio Sea Dance festival na drugo mjesto najboljih muzičkih dešavanja u Evropi ovog ljeta.

Da Sea Dance Festival još jače zasija na evropskom festivalskom nebu možeš doprinijeti baš ti, a učešćem u glasanju možeš osvojiti ulaznice za neke od omiljenih festivala širom Evrope!

Svoj glas za Sea Dance Festival možeš dati ovdje. U padajućem meniju odaberi Sea Dance Festival u kategorijama “Best Medium – Sized Festival” (druga po redu), kao i “Best New Festival” (četvrta po redu). Ostavljanjem svojih ličnih podataka, možeš da učestvuješ u nagradnoj igri, koja će možda baš tebi donijeti po 2 VIP ulaznice za sve pobjedničke festivale!

Na istom linku možeš glasati da EXIT festival odbrani titulu “Najboljeg velikog evropskog festivala”, koju je osvojio u januaru ove godine u konkurenciji 360 festivala iz 34 države! U padajućem meniju odaberi EXIT festival u kategoriji “Best Major Festival” (prva po redu).

Glasanje traje do 27. oktobra, a pobjednici, koje bira publika iz cijele Evrope, zajedno sa EFA žirijem, koji čine istaknuti pojedinci iz svijeta festivalske industrije, biće proglašeni na ceremoniji dodjele nagrada na festivalu Eurosonic Noorderslag u Groningenu u Holandiji 14. januara 2015.

EXIT Avantura 2014 ostaće zapamćena kao rekordno izdanje najboljeg evropskog festivala. Preko 260.000 ljudi promarširalo je festivalima EXIT, Sea Dance, i Rock@EXIT, billežeći nezaboravne ljetnje uspomene. Publika EXIT avanture je punih osam dana istrajala u najboljoj zabavi po blatu i pijesku, po kiši i suncu, na Tvrđavi i na plaži, u gumenim čizmama kao i u japankama i u kabanicama podjednako kao i u kupaćim kostimima…

Svoje impresije Sea Dance festivalom nisu krili ni izvođači:

“If you’re not here, you’re nowhere.” – Mark Knight
“This location is amazing.” – Tara McDonald
“Beautiful place, beautiful women. Very sexy scenes here today, I recommend everybody comes here and checks it out for themselves.” – Example
“And it’s absolutely insane.” – Timo Maas
“I think that the people here are fantastic, the crowd is amazing, the vibe’s fantastic.” – Roger Sanchez
“Very different place, very different landscape and good vibes.” – Klingande
“EXIT još jednom potvrđuje svoju magiju.” – Kiril
“Sea Dance, Sea Dance, Sea Dance, najbolji je Sea Dance!” – Bad Copy

Vrijeme je da žurka na Jazu osvoji evropsku festivalsku publiku! Glasaj za Sea Dance Festival!