Ovogodišnje rekordno izdanje Exit Avanture, jedinstvenog festivalskog ljetovanja, koji čine dva vrhunska festivala, Exit i Sea Dance, na dvije magične lokacije, ponovo se našlo u trci za prestižne Evropske festivalske nagrade (European Festival Awards), najuticajnijeg evropskog festivalskog takmičenja!

Aktuelni vlasnik titule, Sea Dance, po drugi put je nominovan za “Najbolji evropski festival u kategoriji do 40.000 posjetilaca” za 2015. godinu, u žestokoj konkurenciji preko 60 festivala iz 17 zemalja, među kojima su čuveni Best Kept Secret, In music, Melt!, Volt i Berlin festival. Sea Dance brani istorijsku titulu koju je osvojio u januaru ove godine, zahvaljujući glasovima rekordnih 1,2 miliona fanova iz cijele Evrope! Glasanje za European Festival Awards počinje danas i traje do 12. novembra, a svi glasači imaju priliku da osvoje VIP ulaznice za neke od pobjedničkih festivala širom Evrope, koji će biti proglašeni na ceremoniji dodjele nagrada na otvaranju festivala Eurosonic Noorderslag u Groningenu u Holandiji 13. januara 2016.

Tokom četiri nezaboravna dana ovogodišnjeg drugog izdanja Sea Dance festivala, preko 110.000 posjetilaca uživalo je u nastupima najboljih svjetskih muzičkih zvijezda, čije će nastupe dugo pamtiti i rado prepričavati. Brojni među njima redom su svjedočili, ne samo da su prisustvovali najboljem koncertu ili festivalu, već najboljim trenucima u životu! A neki od njih su se našli i na listi nominovanih umjetnika ovogodišnje dodjele. Jedan od najboljih svjetskih elektronskih sastava The Prodigy, koji je na glavnoj festivalskoj bini, pred oko 35.000 posjetilaca na Jazu priredio spektakl za pamćenje, nominovan je u čak dvije kategorije: za najboljeg headlinera i festivalsku himnu godine sa numerom “The Day Is My Enemy”! Takođe, među nominacijama za festivalsku himnu godine našlo se i ime sjajnog britanskog sastava Rudimental, sa numerom “Never Let You Go”.

I Exit je u borbi za titulu u kategoriji “Najbolji veliki evropski festival” u konkurenciji sa 34 festivala iz 15 zemalja, zajedno sa ostalim vodećim evropskim festivalima kao što su Roskilde, Tomorrowland, Wacken, Lollapalooza Berlin i drugi.

Listu svih nominovanih možete videti na zvaničnom sajtu Evropskih festivalskih nagrada: http://eu.festivalawards.com/

Ako želiš da Sea Dance odbrani titulu najboljeg evropskog festivala svoj glas možeš dati ovdje, U padajućem meniju odaberi Sea Dance festival u kategoriji “Best Medium – Sized Festival” (druga po redu). Na istom mjestu, možeš glasati i za Exit festival. U padajućem meniju u kategoriji “Best Major Festival” (prva po redu) odaberi EXIT Festival.

U jedinstvenom ljetnjem ambijentu, na predivnoj plaži Jaz, tokom prethodne dvije godine Sea Dance ugostio je neka od najatraktivnijih imena savremene muzičke scene, ali i mnogobrojne domaće i regionalne zvijezde. Kroz festivalske kapije u prethodne dvije godine protutnjilo je oko 200 hiljada posjetilaca iz preko 40 zemalja širom svijeta.

Vodeći svjetski turistički vodič, Lonely Planet, nakon posjete Sea Dance festivalu proglasio je plažu Jaz za najbolju evropsku plažu, navodeći da ona predstavlja idealno mjesto za provod za sve one koji žele da osjete čari najbolje ljetnje avanture. Renomirani svjetski magazin Forbes uvrstio je Sea Dance festival na listu top 10 najboljih ljetnjih festivala koje treba posjetiti.

Sea Dance festival ujedno predstavlja i najisplativiju investiciju u Crnoj Gori, koja je u prethodne dvije godine lokalnoj ekonomiji doprinjela sa preko 20 miliona eura, a očekuje se da će u narednom desetogodišnjem periodu festival donijeti turističkoj privredi Crne Gore najmanje 100 miliona eura godišnje. Festivalske kapije ugostile su oko 200.000 posjetilaca, a tokom druge godine festivala zabilježen je porast inostranih posjetilaca od 70 odsto i to uglavnom iz zemalja Zapadne Evrope.