Dugo iščekivano finale ljeta, Sea Dance festival, danas počinje na predivnoj budvanskoj plaži Buljarica! Sedmo izdanje ovog dobitnika nagrade za najbolji evropski festival večeras će svojim nastupima otvoriti svjetski hitmejkeri Meduza, multitalentovani Satori i jedan od najvećih rock autora ovih prostora, Bajaga sa svojim Instruktorima. Uz navedene headlinere u narednim danima, do 29. avgusta, u Crnu Goru stiže sam vrh svjetske i regionalne elektronske, trap/hip hop i rock scene, kao što su Boris Brejcha, Maceo Plex, Tale Of Us, Topic, kao i Senidah, Vojko V, Who See, Sajsi MC, Tijana T i mnogi drugi.

Festivalske kapije se otvaraju u 19 sati, a posjetiocima se preporučuje da dođu ranije i zamijene svoje vaučere za festivalske narukvice već od 10 sati. Kako je najavljeno, Sea Dance će biti održan u skladu sa bezbjednosnim protokolom koji će biti rigorozno sproveden, kako bi se stvorili potpuno sigurni epidemiološki uslovi unutar festivalskog prostora. Svi posjetioci moraće pokazati jedan od četiri uslova iz Nacionalne Covid potvrde, a u slučaju da ih ne posjeduju organizovano je brzo antigensko testiranje po povlašćenoj cijeni od pet evra. Najugledniji svjetski meteorološki sajt YR već od popodneva prognozira sunce na Buljarici sa temperaturom do 24 stepena, što stvara idealne uslove za najveću žurku na Jadranu.

Večerašnji program na Visa DANCE PARADISE powered by Budva Tourism Organisation of Budva Municipality bini u 20 časova otvara DJ Sunset Healing Maestro, nakon kojeg će u 21 sat nastupiti lokalni alternativni rock sastav Parampaščad. Legende jugoslovenskog rocka, Bajaga i Instruktori sviraće najveće hitove iz svoje četrdesetogodišnje karijere od 22:30 časova. Za Sea Dance ih vezuju samo dobre emocije i lijepa sećanja, a s obzirom na to da od svog prethodnog nastupa na festivalu 2018. godine nisu nastupali u Crnoj Gori, i da prethodnu godinu bilježi pandemija, više su nego uzbuđeni da se vrate na scenu na plaži i naprave ozbiljno dobru žurku!

Ljubitelji elektronske scene od ponoći će uživati u muzičkoj selekciji DJ Rudhamana, dok će originalni live nastup multitalentovanog umjetnika Satorija, satkan od emocija početi u 01:00 sat. Planetarni hitmejkeri Meduza – jedni od favorita za Gremi nagrade, donose svoju plesnu muziku od 02:30. Program na glavnoj bini zatvoriće lokalni izvođač Rayo, koji će za DJ pultom naći u 04:30 časova.

Drugog festivalskog dana, u petak 27. avgusta, na glavnu binu stižu: Maceo Plex, Tijana T, Vojko V, Fox i Surreal, Muha, lokalci Raven TK u b2b setu sa Proximusom i Radio Katakomba, dok će trećeg dana festivala, u subotu 28. avgusta, nastupiti Tale Of Us, Sajsi MC, Klinac, Ognjen i domaćini Audiostorm, P.S, O.G. feat Distortion i Necke. Poslednji festivalski dan, nedjelju 29. avgust, obilježiće nastupi Borisa Brejche, Topica, Ann Clue, Senide, Who See, z++ i 84Bit.

Sea Dance festival, jedan od međunarodno najpopularnijih brendova Crne Gore i vodeći evropski festival na Mediteranu, do sada je doveo blizu pola miliona posjetilaca u Crnu Goru, iz preko 40 zemalja sveta, i time doprinio ekonomiji Crne Gore s preko 40 miliona evra, uz neprocienjivu promotivnu vrijednost. Od osnivanja, svake godine je i zvanično rangiran kao jedan od deset najboljih evropskih festivala u kategoriji do 40.000 posjetilaca dnevno, a već prvo izdanje festivala, 2014. godine, osvojilo je nagradu „Najbolji evropski festival“ u pomenutoj kategoriji.

Zvanične procedure za ulazak na festival

U skladu s važećim epidemiološkim mjerama u Crnoj Gori, ulaz na festival će biti ograničen na one posjetioce koji imaju dokaz da su primili najmanje jednu dozu vakcine protiv Kovida-19, ili negativan PRC test ne stariji od 72 sata, ili pozitivan nalaz PCR testa stariji od 14, a ne stariji od 180 dana (što je dokaz da je posjetilac preležao Kovid-19), ili negativan brzi antigenski test BAT, ne stariji od 48 sati.

Brza antigenska testiranja na Buljarici

Sea Dance je obezbijedio posjetiocima brze testove po povlašćenim cijenama, u iznosu od pet evra. Testiranje će se obavljati na plaži Buljarica, ispred festivalskih kapija, od četvrtka 26. avgusta, do nedjelje 29. avgusta. Radno vrijeme punktova je od 18:00 do 02:00, a testiranje se plaća na licu mjesta. Testiranje plaćaju posjetioci koji su kupili ulaznice, koji imaju pozivnice, odnosno besplatne ulaznice, kao i oni koji imaju VIP ulaznice ili VIP pozivnice, a sprovodiće ga medicinski radnici Doma zdravlja Podgorica.

Ulaznice dostupne na festivalskim kapijama

Cijena četvorodnevnih kompleta festivalskih ulaznica za Sea Dance je 50 Eur, dok jednodnevne ulaznice posjetioci mogu kupiti po cijeni od 20 Eur. Sve ulaznice se mogu kupiti putem Gigs Tix prodajne mreže, a dostupne su i na festivalskim kapijama. Više informacija može se naći ovdje. Ulaznice kupljene za izdanje 2020. važe za ovogodišnji festival.