Višestruko nagrađivani američki producent Skrillex potvrdio je superzvijezdani status najveće elektronske zvijezde današnjice priredivši spektakl života za 33.000 fanova prve noći ovogodišnjeg, trećeg po redu Sea Dance festivala na budvanskoj plaži Jaz! Furiozan nastup pun divlje energije na bini, pratila je vrhunska produkcija zvuka, svjetla, nestvarne pirotehnike, laserskih mreža iznad krcate glavne bine uz obilje drugih scenskih efekata. Tokom dvosatnog neprekidnog spektakla Sony Moore Skrillex je neumorno kreirao remikse uživo, da bi publika u jednom trenutku sa njim horski pjevala obradu “Sweet Dreams” grupe Eurythmics ili “Bohemian Rhapsody” od Queen. Bio je to trenutak kada se popeo na miks pult i razvio crnogorsku zastavu izazvavši zaglušujuće ovacije oduševljene publike na Jazu! Ne štedeći snagu, Skrillex je skakao na miks pult poput olimpijca, stižući na svaki miks uz pregršt virtuoznih poteza na nebrojenom broju uređaja na bini. Spektaklu je doprinjela i specijalna “gošća” na glavnoj bini, revolucionarno ozvučenje “Anya”, američke kompanije EAW, koja je svoju evropsku premijeru imala upravo na ovogodišnjoj EXIT Avanturi.

Uvod u magičnu noć pod zvjezdanim nebom pružila je beogradska grupa S.A.R.S, a čast da zvanično otvori festival imao je belgijski hitmejker Lost Frequencies čija pjesma “Are You With Me?” bila je povod da se lično zahvali publici iz preko 50 zemalja svijeta i u ime Sea Dance festivala im poželi dobrodošlicu na Jaz uz spektakularan vatromet koji se mogao videti iz brojnih djelova Budve i okolnih mjesta! Poslije emotivne žurke koju je priredio harizmatični Belgijanac, glavnu binu preuzeo je legendarni Goldie, jedan od utemeljivača popularnog dramendbejs žanra, čiji autentični zvuk je definisao savremenu muziku za sva vremena i pokazao se kao odlična uvertira za Skrillexov spektakl na Jazu. I poslije američke superzvijezde niz se nastavio sa londonskim tandemom My Nu Lang u pranji Dread MC-a, a dugu noć na glavnoj bini završio je popularni bass trio Cartoon.

Uzbudljivo je bilo i na rajskoj plaži gdje su popularnu Dance Paradise binu pohodile brojne svjetske i regionalne zvijezde house muzike. Listu izvođača predvodio je trenutno najuzbudljiviji house DJ i producent Black Coffee, koji je u Crnu Goru doputovao iz rodne Južnoafričke republike i prvi put nastupio pred publikom na ovim prostorima! Program na plaži počeo je još u podnevnim časovima kada su se smjenjivali neki od najboljih crnogorskih disk džokeja kao što su Rudhaman, Soft 84, Jan De R, Millok, A.P, Rayo i podgorička legenda Gillerz. Poslije glavne zvijezde na bini smještenoj tik uz more, nekoliko hiljada fanova ostalo je da pleše do ranih jutarnjih časova uz Kristijana Molnara. Brojni muzički gosti sa Kube i Jamajke razigrali su “morske densere” na Latino i Reagge bini u ritmovima salse, regetona, denshola i brojnih drugih zavodljivih stilova sa Kariba! Bina TDI radija ugostila je setove svojih vodećih zvijezda kao što su Rosske, Diwolly & Markward i brojni drugi. Plesalo se i u “tišini” neobične Silent Disco zone, gdje su posjetioci sami birali koji DJ će da im se čuje na specijalnim slušalicama koje su tamo dobijali. Svi kojima je bilo do predaha, mogli su da uživaju u projekcijama najboljih nastupa sa prethodnih izdanja EXIT i Sea Dance festivala, ili da svrate da se okrepe uz ovogodišnju, bogatu ponudu hrane na Foodland zoni i drugim delovima predviđenim za odmor i osvježenje.

Skrillex imao nastup iznenađenja i na Dance Paradise bini

Na opšte iznenađenje hiljada fanova okupljenih na plaži ispred Dance Paradise bine, zvijezda večeri Skrillex odlučio je da nastupi u zajedničkom DJ setu sa jednim od vodećih crnogorskih izvođača, Mr. Joolsom! U krajnje neuobičajenom house izdanju, Skrillex je satima nastupao u takozvanom “back2back” setu sa talentovanim Podgoričanom, priredivši publici unikatan, istorijski nastup na festivalu!

I večeras i sutra Jaz je dio muzičke Evrope!

Sea Dance se nastavlja u jakom tempu prve noći, a večeras na Jaz dolazi legendarni londonski bend Stereo MC’s, te “otac” dramendbejsa Andy C! Biće uzbudljivo i na Dance Paradise bini koju sutra pohodi muzička liderka grupe Faithless, Sister Bliss, a na Sea Dance festivalu druge noći nastupiće još Sub Focus, Lea Dobričić, Miss Sunshine, Who See, Marčelo i brojni drugi. Sutra na Jaz dolazi čuvena britanska grupa Hurts, jedan od najboljih svjetskih bendova uživo, čiji nastup na nedavno održanom festivalskom gigantu Glastonberi u Engleskoj je bio proglašen za jedan od najboljih! Pored njih, u subotu, završne noći ovogodišnjeg Sea Dancea, nastupaće još i neponovljivi tehno mag Jeff Mills, jedini legitimni Skrillexov nasljednik Zomboy, majstor ambijentalne i spiritualne elektronike Banco de Gaia, bass zvijezde Shy FX i Stamina MC, te regionalni tehno velikani Marko Nastić, Mladen Tomić i brojni drugi.

Preko 20.000 turista iz 50 zemalja svijeta na Jazu!

Više od 20.000 stranih turista iz preko 50 zemalja, uz čak 200 međunarodnih i regionalnih predstavnika medija došli su u Crnu Goru radi ovogodišnjeg, trećeg Sea Dance festivala koji se održava od 14. do 16. jula na budvanskoj plaži Jaz. Tokom tri festivalska dana očekuje se oko 70.000 posjetilaca, kao i porast ukupne turističke sezone. Najveći broj posjetilaca ove godine dolazi iz zemalja Zapadne Evrope i većini je ovo prvi put da posjete Crnu Goru. Pored gostiju iz Velike Britanije, Holandije i svih zemalja u okruženju, ove godine pojačano su došli gosti iz Grčke, Turske, Rusije, Poljske, Australije, Francuske i Španije.

VIP ponuda na festivalu

Pored redovnih ulaznica, u prodaji se mogu naći i ulaznice za VIP zonu, ovogodišnjeg festivala. Vlasnici VIP Gold ulaznica uživaće pogodnosti u vidu posebnog pulta za zamjenu narukvica, kao i pristupa VIP Terasi, VIP odjeljku iznad Mejn stejdža i VIP odjeljku Dance Pradise bine itd. Cena jednodnevne VIP ulaznice je 70 eura.

Ulazi

Kapije Sea Dance festivala rade dvokratno – za dnevni i večernji dio programa festivala. Svakog dana posjetioci mogu da prate dnevni program do 18 časova kada je planirana pauza, i priprema programa za večernji dio nastupa. U 19 časova kapije se otvaraju za večernji program, a zatvaraju se u 3 sata poslije ponoći i nakon tog vremena nije moguće ući na festival. U toku jedog dana možete ući na festival samo jednom za dnevni program, i samo jednom za večernji program.