Engleska soul zvijezda i jedan od najtraženijih muzičara današnjice John Newman, nastupiće u četvrtak 13. jula na plaži Jaz, i prirediti nezaboravan koncert već na otvaranju ovogodišnjeg Sea Dance festivala! Ako je suditi po nastupu na Exitu, kada je doslovno raspametio 30.000 fanova na glavnoj bini i do zore se zabavljao sa publikom na Dance Areni, spektakl se na Jazu očekuje već prve noći! Vlasnik čak tri No.1 singla, Newman je oduševio muzičku industriju pjevajući planetarne hitove “Feel the Love”i “Not Giving In” grupe Rudimental, te “Love Me Again” i “Cheating” sa hit albuma „Tribute“ uz koji je stigao na sam vrh britanske liste, i to ispred velikog Pola Makartnija, poslije čega je postao redovan gost najvećih festivala kao što su Glastonbury, Isle of Wight, Coachella i naravno EXIT! Niz je nastavio sa albumom “Revolve” i hitom “Come and Get It”, a nakon planetarnog megahita “Blame” iz 2015. godine, Newman je muzičko umijeće ponovo ukrstio sa svjetskim DJ starom Calvinom Harrissom. Zajednički hit “Ole”, za koji su brojni svjetski mediji ustvrdili i da je odgovor Harrisa, na raskid sa Taylor Swift, obilježila je proteklu zimu! Newman je tako drugi potvrđeni hedlajner festivala, nakon što je nedavno odjeknula vijest da na Jaz dolazi i superstar Sean Paul!

John Newman je akter jedne od najživljih priča u savremenoj muzici, boreći se protiv svih šansi, od teške nemaštine u malenoj jorkširskoj parohiji, do statusa pevača koji sve što uradi pretvara u čist trijumf! Newman se od malena učio da sve radi sam, da bi i koledž plaćao od sakupljanja stakla i konobarisanja, te sve češćih nastupa kao tinejdžer sa glasom soul veterana! Ljubav prema muzici usadila mu je samohrana majka, koja je obožavala zvuk kuća Motown i Atlantic, uz neizbežne Northern Soul žurke sa kojih je donosila raritetne ploče, prve u Džonovim DJ setovima na lo-kalnim svadbama. Odrastanje u severnačkoj varoši donosilo je česte tuče, pa i sukobe sa policijom koji se danas ogledaju u njegovom izraženom samopouzdanju i gorljivom temperamentu. Odras-tanje je pratio i gubitak dva najbolja prijatelja u saobraćajnoj nesreći, a sadašnji glas Newman je formirao prolazeći kroz tu bol. Posle studija na muzičkom koledžu u Lidsu, Newman dolazi u London i upoznaje momke iz novoformiranog sastava Rudimental koji sa njegovim glasom i “Feel The Love” stiču planetarnu slavu! Nakon drugog zajedničkog hita “Not Giving In”, ubrzo sledi Njumenov prvi samostalni singl “Love Me Again” i prvo mesto britanske, ali i mnogih svetskih lista, uključujući i proboj na američko tržište! “U svetu danas ima previše selebritija, a premalo umetnika”, reči su pevača, koji u 21. veku instant slave, sam piše i remiksuje svoje pesme, sa retkim talentom da pevanjem i tuđu pesmu učini svojom. Takav talenat imao je i jedan drugi Jorkširac raspuklog glasa i nezadržive severnjačke emocije, pokojni velikan Joe Cocker!

Ulaznice sa popustom od čak 70% samo do 01. marta!

Zbog velikog interesovanja, zalihe organičene količine ulaznica po promotivnoj cijeni od 24.99 eura su gotovo na izmanku i moguće ih je kupiti po ovoj cijeni sve do 01. marta, ukoliko do tada ne budu rasprodate. Ovo je cijena sa čak 70% popusta u odnosu na finalnu i dostupna je samo građanima Crne Gore sa dokazom o državljanstvu (lična karta ili pasoš). Ulaznice se prodaju u mreži Gigstix Montenegro na 54 prodajna objekta “Tobacco S Press” u 23 grada Crne Gore. Spisak objekata nalazi se na sajtu festivala www.seadancefestival.me.