Vrijeme na Jazu juče je u poslepodnevnim časovima dobilo prvi set, ali je uz timski rad izvođača, publike i organizacionog tima, Sea Dance zabilježio pobjedu i druge festivalske noći!
Kapije su bile otvorene od 21 časa, a na scenu je, tačno na vreme od 22 časa, izašla popularna crnogorska hip-hop klapa Who See! Bilo je to drugo po redu i ključno razvedravanje u toku drugog festivalskog dana, jer su poslije predvečernjeg sunca, tokom “igranke” na glavnoj bini, zasijala i lica u publici uz stihove pesama “Đe se kupaš?”, “Nemam ti kad”, “Nije preša” i brojnih drugih.

Dobru energiju preuzeo je Marčelo i priključio ga na svoje liričko pojačalo poslije čega je bilo izvjesno da je današnji okršaj sa nebom krenuo da se okreće u korist domaćina! Stihovi britki i snajperski precizni izlazili su sa moćnog ozvučenja glavne bine na Jazu, a mješoviti hor od nekoliko hiljada fanova potvrdio je Marčelu da ga sa razlogom vole od Vardara do Triglava, od Petrovaradina do Jaza! Ništa manje nijesu uživali ni strani posjetioci, koji su razumjeli univerzalni jezik ritma i pozitivnih vibracija domaće i regionalne publike, koja se tek spremala za provod do jutra. Najpozitivnija osoba tokom cijelog dana bio je legendarni Rob Birch, frontmen sastava Stereo MC’s, koji je sve vreme govorio da nam kiša ne može ništa i da ćemo joj to i dokazati. A na potvrdu se nije čekalo dugo, jer je već od prvih taktova bilo jasno da je na Sea Dance stigao pravi muzički tajfun u vidu kultnog benda sa londonskih ulica! Na pitanje “Montengero, are you connected?” u glas je odgovorilo preko 17.000 fanova na glavnoj bini koji su skakali, plesali i pevali kao jedan uz večne hitove “Connected”, “Step It Up”, “Deep, Down & Dirty” i mnoge druge iz bogate karijere Stereo MC’s!

Po svemu posebnu, drugu noć Sea Dance festivala, obilježio je i “otac” dramendbejsa Andy C! Jedan od sinoćnjih hedlajnera, kreirao je atmosferu hodočašća i pokazao da mnogo čega ne bi bilo na muzičkoj sceni bez njegovog karakterističnog stila i žanra kojeg je od pionirskih dana doveo do jednog od najpopularnijih na svketskoj sceni. U tom velikom nasleđu, danas uživa i mlada superzvijezda Sub Focus koji je u pratnji ID MC-a zaokružio energetski nabijenu noć uz prvo jutarnje sunce na Jazu.

Jedinstvo koje se sinoć osjećalo na Jazu najbolje je zaokružila kultna pesma “We Come 1” grupe Faithless, čija je muzička liderka Sister Bliss, napunila cijelu plažu za vrijeme nastupa Dance Paradise bini. Sinoć je “Goddess” bila DJ, a odjekivale su još kultna “Insomnia”, “Music Matters” i brojne druge antologijske numere elektronske muzike koje je Sister Bliss komponovala za Faithless.

Večeras spektakularno finale uz Hurts i Jeffa Millsa!

Nakon prethodna dva maratonska dana i noći na Jazu, EXIT Avantura još večeras zadržaće se na Jazu da bi zajedno sa svojom vjernom publikom priredila veliku završnicu Sea Dance festivala! Emotivno intenzivnu noć punu muzičke magije predvodiće izuzetno popularna britanska grupa Hurts, koja na glavnu binu dolazi sa novom svjetskom turnejom i hitovima kao što su “Wonderful Life”, “Miracle”, “Stay” i brojni drugi. Glavnu binu pohodiće i legenda “chill-out” elektronske muzike Banco de Gaia, te ultimativne bass zvijezde Zomboy i Shy FX! Rajsku plažu predvodiće živa ikona tehno muzike Jeff Mills, čiji nastup u samoj završnici od 4 časa iza ponoći je već proglašen za hodočašće svih ljubitelja elektronske muzike koji Čarobnjaka iz Detroita nikad nijesu gledali u ovakvom ambijentu, na svega nekoliko koraka od mora. Dance Paradise pripremaće najbolji domaći i regionalni tehno magovi kao što su Marko Nastić, Mladen Tomić, Haris, Proximus & Raven i drugi. Ulaznice za subotnje finale Sea Dance festivala i EXIT Avanture, biće dostupne na festivalskim blagajnama na Jazu po ceni od 25 evra.

Subota bez kiše!

Meteorolozi su najavili subotnje veče bez padavina, a razvedravanje se očekuje već u poslijepodnevnim časovima prije otvaranja kapija Sea Dance festivala od 19 časova.