Nekadašnja pjevačica čuvenog sastava Moloko i diva moderne muzičke scene Roisin Murphy (Rošin Marfi), nastupiće u petak, 17. jula, na glavnoj bini Sea Dance festivala na Jazu. Biće ovo njen premijerni nastup u Crnoj Gori, u sklopu svjetske turneje na kojoj promoviše novi album “Hairless Toys”. Aktuelni vlasnik titule najboljeg evropskog festivala, Sea Dance festival će se naći rame uz rame sa najznačajnijim festivalima koji će ove godine ugostiti Roisin Murphy, kao što su Berlin festival, španski Sonar, britanski gigant Isle of Wight, belgijski Rock Werchter i drugi.

Zajedno sa Molokom, Roisin Murphy je važila za jednu od ključnih figura muzičke scene kasnih 90-ih, uz neprikosnovene hitove i sada već muzičke klasike “The Time is Now”, “Sing it Back” i “Forever More”. Paralelno je započela i solo karijeru, u čemu je najviše pomogao producent Matthew Herbert, njena dva albuma “Ruby Blue” i “Overpowered”, etablirali su je kao ikonu moderne pop kulture. Baš kao i na sceni, Roisin se graciozno kreće među različitim muzičkim žanrovima, ali i ulogama pjevačice, producenta, dizajnerke, modela i glumice. Pripremajući treći album “Hairless Toys”, koji izlazi 11. maja, Roisin je prošle godine objavila i maksi singl “Mi Senti” na kojem je u svom stilu obradila čuvene italijanske kancone. Prema ocjeni svjetske muzičke javnosti, predstojeća godina sasvim sigurno biće u znaku ove muzičke dive, a njen premijerni nastup na Jazu dolazi u pravi čas.

Bogatom programu ovogodišnje Exit Avanture pridružiće se i kalifornijski hitmejkeri Capital Cities koji će nastupiti u završnoj noći proslave ovogodišnjeg 15. rođendana Exit festivala, u nedelju 12. jula, na Petrovaradiskoj tvrđavi, praćeni vatrometom i fanfarama svjetskog megahita “Safe & Sound”! Uz stotine miliona YouTube pregleda i jednom od najviše strimovanih pjesama u protekle tri godine, popularni “kapitalci” dolaze na Balkan u okviru velike turneje kojom promovišu, po mišljenju kritike jedan od najboljih pop albuma u prethodnih nekoliko godina, “In a Tidal Wave of a Mystery”, koji je osvojio sve najvažnije svjetske top liste.

Ovogodišnji Sea Dance festival biće odžan od 15. do 18. jula. Najznačajniji svjetski elektronski sastav The Prodigy nastupiće na otvaranju festivala i uveličati proslavu istorijske titule Najboljeg evropskog festivala. Premijerni nastup na Jazu, ujedno je i svjetska ekskluziva za Balkan, jer će The Prodigy u okviru svjetske turneje povodom promocije novog albuma svirati samo na odabranim, najvećim evropskim i svjetskim festivalima. Među headlinerima koji će nastupiti na glavnoj bini Sea Dance-a nalaze se i britanske zvijezde Rudimental DJ set, Sigma, Wilikinson, Noisia, Brookes Brothers, Black Sun Empire, Calyx & Teebee, Fred V & Grafix, Gotsome, Maduk, najpopularniji balkanski bend Dubioza Kolektiv, dok će publiku na Dance Paradise bini svojim setovima zabavljati predstavnici dva renomirana muzička kolektiva The Sound You Need: Bondax, Gramatik, TCTS, Odesza, StarSlinger, FKJ, Crew Love: DJ dvojac Soul Clap, Pillow Talk, DJ-a Nick Monaco, kao i James Zabiela, An Kim Foxman i Doorly. U narednim sedmicama listi izvođača na Dance Paradise bini pridružiće se i mnoga druga sja-jna imena elektronske muzičke scene.

4+1 akcija je tu!

Četvoročlano društvo koje bude zajedno kupovalo ulaznice za Sea Dance, Exit ili cijelu Exit Avanturu, petu ulaznicu dobiće besplatno. Akcija “4+1” već je dostupna na svim prodajnim mjestima. Akcija će trajati najkasnije do 25. maja. Ulaznice za Sea Dance festival koštaju 29,99 eura, a za Exit Avanturu (Sea Dance + Exit) samo 69 eura i mogu se nabaviti posredstvom Gigstix prodajne mreže, na 54 prodajna mjesta u 23 grada Crne Gore.