Četvrto izdanje Sea Dance festivala ugostiće zvijezdu u vrtoglavom usponu na svjetskoj sceni Mahmuta Orhana. Tvorac plenatarnog megahita “Feel” koji je pokorio svjetske top liste, nastupiće na glavnoj festivalskoj bini u subotu 15. jula, u samoj završnici Sea Dance festivala kada će nastupiti zajedno sa legendarnim Sean Paulom! Numera “Feel” bilježi preko gotovo 200 miliona YouTube pregleda i nedjeljama je bila najprodavaniji hit na najvećoj onlajn prodavnici DJ scene Beatport, kao i među 20 najprodavanijih na iTunes servisu u više od 20 zemalja! Pored megahita “Feel”, publika na Jazu uživaće u istinskom ljetnjem DJ setu mladog umjetnika u kojem se mogu očekivati i magični miksovi numera kao sto su “Age of Emotions”, “Uprising”, “Believe Me Now”, “Hold You”, “Way To Life”, “Vesaire” i mnogi drugi. Prije Jaza, Mahmut Orhan održaće niz nastupa na najvećim evropskim pozornicama uključujući i nastup u Beogradskoj areni! Na glavnu binu Sea Dance festivala stižu i beogradski reggae sastav Irie FM, veterani pank-roka Atheist Rap, dok na No Sleep binu Sea Dance festival stižu rezidenti najpoznatijeg svjetskog kluba Berghain, Etapp Kyle i Kobosil, a pridružiće im se i gosti iz Sarajeva, Dubrovnika i Beograda, After Affair b2b SMTn#G i Worda b2bČX.

Zvuke Jamajke na glavnu binu Sea Dance-a festivala donijeće beogradski reggae bend Irie FM, koji se 2012. godine okitio titulom Najboljeg evropskog reggae benda. Ovaj sjajni osmočlani vokalno – instrumantalni sastav publici će se predstaviti plejadom hitova “Kliziš”, “Away”, “I Cry”, “Mystic Twilight” i drugi. Čak šest puta zaredom nastupali su na Exitu, a festivalski niz čine još i Trenchtown, Supernatural, BELEF i Demofest. Na Jaz stižu i superteškaši novosadske scene, jedna od najdugovječnijih grupa sa ovih prostora Atheist Rap. Biće ovo odlična prilika da se publika na Jazu upozna sa pjesamama sa njihovog aktuelnog, sedmog albuma “Überlauf”, ali i da se prisjeti i đuska uz najveće hitove “Wartburg limuzina”, “Blue trabant”, “Letnji hit”… Atzke, dr Pop, Leki, Radule i Zoki osvojiili su srca muzičkih sladokusaca pjesmama u kojima su upleteni citati iz repertoara KUD Idijota, EKV, The Clash, čak i Kiće Slabinca i iz filma “Nacionalna klasa”. Prepoznatljivim zvukom osvojili su i publiku u Njemačkoj, Engleskoj, Švajcarskoj, Austriji, Mađarskoj, Češkoj, a nema sumnje da će im isto poći za rukom ovog ljeta u Budvi.

No Sleep bina ovogodišnjeg Sea Dance festivala ugostiće zvijzde najpoznatijeg svjetskog kluba Berghain iz Berlina, pa tako prve festivalske večeri, u četvrtak 13. jula, na Jaz stiže ukrajinski tehnomag Etapp Kyle, čija izdanja potpisuju prestižne etikete Klockworks i Ostgut Ton. Karijeru je počeo u kultnom moskovskom klubu Arma 17, a osim današnje rezidenture u Berghainu, čest je gost napoznatijih svjetskih klubova i festivala. Max Kobosil, predstavnik jedne cijele generacije koja je stasala između kolosalnih stubova Berghaina, betonskih i muzičkih. Poslije odlično prihvaćenog remiksa za duo Barker & Baumecker, te kasnije i klasika “Aktion Mekanik Theme” od Terenca Fixmera, Kobosil nastavlja sa samostalnim izdanjima na Ostgut Tonu, čija kulminacija je izrazito hvaljeni album prvenac “We Grow, You Decline”. Danas njegove nastupe prati publika širom planete, od Tokija do Njujorka, a bazični Klubnacht u Berghainu ili Ostgut Ton specijale gotovo je nemoguće zamisliti bez njegovog imena na maratonskom programu.

Krenula omiljena 4+1 akcija fanova Sea Dance festivala!

Od danas, svim fanovima festivala dostupna je omiljena “4+1” akcija u kojoj društvo uz četiri kupljene za Sea Dance i EXIT avanturu petu ulaznicu dobija na poklon! Cijena ulaznice za Sea Dance 29,99 eura što je ušteda od 60% u odnosu na finalnu cijenu. Cijena ulaznice za EXIT Avanturu, kombo karta za EXIT festival i Sea Dance iznosi 67 eura. Ulaznice se prodaju u mreži Gigstix Montenegro na 54 prodajna objekta “Tobacco S Press” u 23 grada Crne Gore. Spisak objekata nalazi se na sajtu festivala www.seadancefestival.me.