Nakon najturbulentnijeg razdoblja u istoriji festivala, ispunjenog neizvjesnošću povodom održavanja, Sea Dance festival je opet pokazao zbog čega ga smatraju najvažnijim crnogorskim festivalom i jednim od najprepoznatljivijih muzičkih događaja na Jadranu. Prema istraživanju nezavisne agencije TIM Centar, ovogodišnje izdanje Sea Dance festivala donijelo je crnogorskom turizmu i ekonomiji novih 4.2 miliona eura dobiti, čime je ukupan doprinos od 2014. do danas prešao 55 miliona eura. U analizu je uključena samo direktna potrošnja uzrokovana događanjem Sea Dance-a. Uz ovaj iznos vrijednost marketinške promocije festivala i destinacije, tačnije plaže Buljarica, Opštine Budva i Crne Gore, do sada je označena je neprocjenjiva!

Kroz osmo izdanje najvećeg crnogorskog festivala održano od 26. do 28. avgusta, prošlo je više od 40.000 posjetilaca. Ogromnu većinu od čak 67.7% činili su inostrani turisti, gdje su prednjačili gosti iz regiona a za njima posjetioci iz Zapadne Evrope. Oni koji su do festivala doputovali iz drugih gradova ili država prosječno su se zadržali 4 dana, dok je prosječan posjetilac kroz cjelokupan Sea Dance potrošio 453 eura. 

Prosječna starost posjetilaca je 25.3 godine, procenat visokoobrazovanih, uključujući i studente je visokih 76%, dok je zaposlenih više od 54%. Preko 90% ispitanika u istraživanju je izjavilo da je u Buljaricu došlo isključivo zbog Sea Dance festivala, čak polovina posjetilaca je zahvaljujući festivalu prvi put došla u Buljaricu, a polovina je plažu Buljarica ocijenilo kao odličnu festivalsku lokaciju. Ove godine Sea Dance festival je imao oko polovinu nove publike, a čak 55% je izjavilo da će doći na festival i sljedeće godine. Izdanje 2022 posebno je i po ocjenama. Podaci prikupljeni od TIM Centra govore da je ovogodišnji Sea Dance bio apsolutno najbolje ocjenjen festival do sada.

Motivacija za dolazak na Sea Dance je u najvećem broju druženje kao socijalni aspekt festivala i turistički kao prilika za boravak na moru. Dio istraživanja otkrio je da čak 85% posjetilaca vjeruje kako muzički festivali poput Exita i Sea Dance-a mogu napraviti pozitivne društvene promjene. Takođe, nakon što je trećina ispitanika izjavila da im je bilo teško zbog izolacije tokom pandemije više od 80% je izjavilo da je dolazak na Sea Dance i EXIT pozitivno uticao na njihovo mentalno zdravlje.