Velika lista izvođača savremene bass muzike unutar Exit Avanture, koju čine Sea Dance i Exit festivali, dobila je finalna pojačanja za program od Petrovaradina do Jaza. U saradnji sa UKF, vodećom globalnom platformom bass muzike, na Exit X-Bass listu svoja imena upisali su još i škotski producent Hudson Mohawke, londonski producenti Kove i Icicle, te beogradski DJ kolektiv Vatra. Da posjetioci Exita sa Petrovaradina krenu na Bass-Avanturu do Jaza na Sea Dance, aktuelni najbolji evropski festival, pobrinuće se zvjezdani holandski trojci Noisia i Black Sun Empire, te čak četiri tandema kao što su Fred V & Grafix, Calyx & Teebee, GotSome, Brookes Brothers, i zvanično najbolji mladi drum’n’bass producent Maduk. Kada se uz nove, pobroje i već potvrđeni izvođači svih stilova bass muzike za Exit i Sea Dance, kao što su The Prodigy, Rudimental, Zomboy, Just Blaze, Roni Size Reprazent, Goldie ft. MC LowQui, Dirtyphonics, Sigma, Wilkinson, Hannah Wants, Breakage ft. Lx oNe, Kasra, Mefjus i Enei, dobija se ultimativna X-Bass Avantura, najveći bass program ove godine u cijeloj Evropi!

Nova zvijezda londonske bass scene, James Rockhill aka KOVE, nastupiće na glavnoj bini Exita 9. jula. Izdaje za diskografsku kuću RAM Records koju vodi legendarni Andy C, a sarađuje i duom Chase & Status. Iza sebe ima tri studijska albuma, a sa pjesmom “Way We Are”, dospio je na 30. mesto UK liste singlova, dok je njegov remiks pjesme Johna Newmana “Love Me Again” zabilježio više od pet miliona YouTube pregleda. Iste večeri Exit očekuje pravi audio vizuelni spektakl uz Icicle koji će na glavnoj bini uživo predstaviti svoj koncept Entropy! Muzička javnost ovaj nastup vidi kao budućnost DJ profesije, u čemu će mu pomoći i Immanent VJ prateći ga uz savremene vizuale na ekranima, što je već naišlo na podršku najvećih bass zvezda kao što su Goldie, LTJ Bukem, Fabio, London Elektricity, Pendulum, Andy C, D-Bridge… Ross Birchard aka Hudson Mohawke, koji će nastupiti na Exitu 11. jula, sa 15 godina bio je najmlađi ikada učesnik svjetskog DJ prvenstva “DMC”! Izdaje za Warp records, a kao producent intenzivno sarađuje sa imenima kao što su Kanye West, John Legend, Drake, Pusha T i Antony Hegarty. Vatra je savremeni fenomen beogradskih klubova koji u posljednje četiri godine aktivno organizuje najposjećenije hip-hop i R’n’B žurke! DJ četvorka – byp_, 50Grass, Фake Casual i Inspektor u subotu 11. jula na Exitu okupiće sve domaće i strane kačkete, kratke šortseve i zapaljivu vrućinu pod sloganom “J…ni vrh u kući”!

Vlasnici trostruke Beatport Music nagrade i čuveni holandski trio, Noisia, nastupiće 15. jula na glavnoj bini Sea Dance festivala! Vlasnici su tri izdavačke kuće Vision, Division i Invisible, a njihovu muziku objavljuju i Jay Z i Skrillex. Jedan su od najtraženijih sastava na svjetskoj sceni, uz remikse za imena kao što su Labrinth, deadmau5, Mark Knighta i The Prodigy. Druge noći na Jazu nastupiće i najsvježije pojačanje svjetske drum’n’bass scene, Fred V & Grafix! Još uvijek aktuelan je njihov album “Recognise” objavljen za etiketu Hospital, a remiksovali su najveća imena kao što su Rudimental i Emeli Sandé. Izrazito traženi holandski tech-dnb trio Black Sun Empire na Jaz stiže 16. Jula, a iza sebe imaju nastupe na najznajčajnijim festivalskim binama poput Glastonbury i Lowlands festivala. Vlasnici su istoimene diskografske kuće, uz tri studijska, te desetine kompilacijskih albuma i singlova, ali i remiksa za bass velikane kao što su Noisia, pa sa pravom nose etiketu iskonskih predvodnika aktuelne scene. Bristolski duo GotSome dolaze 17. jula, nakon uspjeha aktuelnog singla “Vibe Out”, u saradnji sa legendom grime pravca – Wilyjem, kojim najavljuju album za MTA, izdavačku kuću Chase & Statusa. Iste večeri duo Calyx & TeeBee, nastupiće na krilima uspjeha albuma “Anatomy”, jednog od najiščekivanijih na svjetskoj drum’n’bass sceni posljednjih godina, a posljednje noći Sea Dance festivala dolazi i najperspektivniji mladi DJ drum’n’bass scene – Maduk, inače aktuelni vlasnik titule “Najboljeg novog producenta” u okviru najvećeg bass takmičenja “Drum&BassArena”. U završnici festivala nastupiće i autori “najbolje ploče na svijetu”, koju je izabrao čuveni televizijski prezenter Zane Lowe, čuveni Brookes Brothers.

Najbolja “4+1” akcija još uvijek je tu!

Četvoročlano društvo koje bude zajedno kupovalo ulaznice za Sea Dance, Exit ili cijelu Exit Avanturu, petu ulaznicu dobiće besplatno! Akcija “4+1” već je dostupna na svim prodajnim mjestima. Akcija će trajati najkasnije do 25. maja. Ulaznice za Sea Dance festival koštaju 29,99 eura, a za Exit Avanturu (Sea Dance + Exit) samo 69 eura i mogu se nabaviti posredstvom Gigstix prodajne mreže, na 54 prodajna mjesta u 23 grada Crne Gore. Spisak maloprodajnih objekata u kojima se mogu nabaviti ulaznice za SEA DANCE i EXIT festivale dostupan je na zvaničnom sajtu festivala: www.seadancefestival.me. Na sajtu www.exittrip.org, mogu se nabaviti i paketi koji sadrže ulaznicu i smještaj, a cijene punog festivalskog ljetovanja od 7. do 20. jula u okviru velike Exit Avanture, počinju već od 99 eura!