Sinoć je uz hologramsku projekciju iznad mora na plaži Jaz, praćenu spektakularnim vatrometom, i zvanično otvoren četvrti po redu Sea Dance festival! Kroz festivalske kapije prošlo je preko 18.000 posetilaca kako bi uživali u nastupima sinoćnjih zvezda kao što su John Newman, Etapp Kyle, Kobosil, IrieFM, Slobodan Trkulja i drugi. Pravu festivalsku atmosferu pokrenuo je emotivni koncert Johna Newmana koji je na glavnoj bini pratilo oko 12.000 fanova, dok je na ostalim binama sinoć bilo oko 6.000 ljubitelja elektronske muzike.

Engleska soul zvezda John Newman imao je zahtevnu ulogu na samom otvaranju ovogodišnjeg Sea Dance festivala, jer mu je kao prvom hedlajneru u ruke bila poverena sva energija na Jazu, da sa njom čini kako oseća. A osećanja su ono što je sinoć pokretalo furiozne plesne pokrete krupnog Jorkširca, baš kao i pre pola veka njegovog legendarnog zemljaka Džoa Kokera na Vudstoku. Da je EXIT Leto ljubavi posle Umaga, Temišvara i Novog Sada, konačno stiglo i u Budvu, znalo se posle horski otpevane numere “Feel the Love”, ali pravo finale je nastupilo posle prvog dela koncerta.

Nakon što je Newman sišao sa scene, publika je spontano počela da peva refren čuvene pesme “Love Me Again” i da ga tako doziva na bis. Ovakav poziv mladu zvezdu je raspametio, pa je zgrabio crnogorsku zastavu i ogrnut njom se vratio na scenu, nakon čega se Jazom prolomio zaglušujući zvuk oduševljenja prepune glavne bine Sea Dance festivala! Posle nekoliko pesama pozvao je ljude da obnove osnovne vrednosti izvornog leta ljubavi kada je nastao revolucionarni hipi pokret i da snagu pronađu u ljubavi jedni za druge. Posebno se zahvalio publici i svima u organizaciji, od obezbeđenja do tehničara, a onda je publiku poveo u finalnu pesmu kojom su ga dozivali, a sada i horski pevajući sa njim, označili fantastičan početak ovogodišnjeg Sea Dance festivala!

Uvertiru za spektakl Britanca raspuklog glasa sa sjajnijm plesnim pokretima napravili suSlobodan Trkulja, izvođač vizantijskog stila, kao i popularni beogradski sastav Irie FM, koji je uživo izvodio svoje regionalne megahitove “Kliziš” i “Putevi“. Uvod na glavnoj bini priredili su DJ Sharlo i Freedom, a nakon Newmana do jutra su pred hiljadama ljubitelja dobrih žurki nastupali Erick Kasell i Zap Me Strobe.

Pravo sa Exita u Budvu je ove godine stigla je i kultna No Sleep bina, čiji program predvode neka od najuzbudljivijih imena svetske andergraund scene. Sinoć su punokrvni tehno zvuk za nekoliko hiljada ljubitelja predstavili Ana Rs b2b Tanya Moss, Dino R b2b M-Tech, Techno Klinika, Insolate b2b Filip Xavi, te rezidenti najpoznatijeg svetskog kluba Berghain, Etapp Kyle i Max Kobosil, koji su publiku držali budnom sve do 6 ujutro! I na Miller stage powered by TDI provod je bio žestok, a celu noći su nastupali Showbiz, Mirko & meex, Rosske, Divoly & Markward i brojni drugi.

Večeras istorijska žurka na Jazu uz Fatboy Slima!

Večeras nas očekuje nastup DJ zvezde vodećih svetskih festivala, Fatboy Slima! On će nastupiti na plaži Jaz tačno na 15. godišnjicu istorijskog nastupa koji je održao pred više od 250.000 ljudi na plaži u njegovom rodnom Brajtonu. Publika će imati priliku da uživa u putovanju kroz muzički vrtlog koji čine fank, haus, tehno, elektro, hip-hop i rokenrol stopljeni u jedinstveni, energični nastup Fatboy Slima. Popularni italijanski duo Mind Against doneće izvorni duh Ibice, a pridružiće im se i rezident kluba, španski DJ Squire. Zagrevanje pred nastup jednog od najvećih producenata i disk džokeja svih vremena napraviće Aleksandra Duende, Nipplepeople i Jung B.

Za sve festivalske fanove u Crnoj Gori Sea Dance je organizovan autobuski prevoz iz gotovo svih gradova ka plaži Jaz, a tokom festivala biće i prevoz od Budve do Jaza. Posetioci se upozoravaju da se čuvaju od falsifikata koji u ovo doba godine uveek kruže po društvenim mrežama i na ulici.