Ovogodišnje peto jubilarno izdanje Sea Dance festivala ne prestaje da raste, a plejadi sjajnih muzičkih imena 31. avgusta na glavnoj festivalskoj bini pridružiće se vodeća postava prve balkanske hip-hop izdavačke kuće Bassivity, sa misijom da predstave i neke od novih zvijezda regionalne rep scene. Tako će, pored ultra popularnih imena kao što su VIP i Coby, na glavnoj festivalskoj bini pokazati šta znaju Arafat, Surreal, Fox, Kukus Klan, Arafat, Mili i Sara Jo. Od okupljanja na beogradskom Trgu Republike do kreiranja izdavačke etikete, Bassivity je u proteklih skoro 20 godina rada ostvario brojne uspjehe, a o njima najbolje govore brojke od preko 50 izdatih albuma, i saradnje sa imenima poput Marčelo, Struka, Šorti, THCF, Oneya i brojni drugi. U bogatoj biografiji, bilježe saradnje sa Raekwonom, Unkle Murdom, ali i producentima nekih od najvećih svjetskih zvijezda poput Lady Gage i Rite Ore.

VIP je jedan od najvažnijih hip hip sastava sa beogradskog asfalta čiji je kultni album “Ekipa stigla”, na zahtjev fanova nove generacije, remasterovan i reizdat. Zanimljivo je da su naslovnu pjesmu prvi put objavili nedavno. Ikca i Reksonu, koji haraju hip-hop scenom već 16 godina, karakterišu besprekoran flow i veoma direktni stihovi o životu u postpetooktobarskoj Srbiji. Popularnost su stekli pjesmom “Atlantida”, zahvaljujući kojoj su dobili ulogu u kultnom srpskom filmu “1 na 1”. Posljednji album “Živa Istina” lansirali su 2010. godine, a u međuvremenu je poznati dvojac ostvario veliki broj saradnji sa velikim regionalnim imenima i zabilježio impozantan broj nastupa širom regiona i Evrope.

Coby je bez dileme najuspješniji producent na regionalnoj hip-hop sceni čiji repertoar obiluje hitovima iz najšireg spektra muzičkih žanrova. Pored stvaranja muzike za brojne domaće repere, imao je priliku da svoj rad i talenat predstavi u inostranstvu. On je jedno vrijeme živio i radio u Njujorku gdje je producirao hit singlove za superzvijezde kao što su French Montana i Rick Ross.

Nakon određenog vremena provedenog u Španiji, talenat prave trap zvijezde ne promiče radaru Bassivitija koji ga zove da se vrati. I tako u udarnu ekipu stiže Filip Arsenijević, poznatiji kao Surreal. Uz neposredan i originalan stav, “Suki” za veoma kratko vrijeme izrasta u jednog od najpopularnijih izvođača na ovdašnjoj rep sceni, a njegov hit “Ja sam u gasu” poput prave mantre uvodi trap u glavni tok domaćeg hip-hopa. Ove godine je izbacio novi album “Sam u kući” i planira još jedan projekat sa reperom Milijem koji takođe stiže na crnogorsku obalu sa novim hitom “Lerdi”.

Fox, trap guru čiji je megahit “Šurim bika” izazvao pravi cunami na sceni. Taman kad je djelovalo da je ponestalo tema i originalnosti u rep vodama, Branko Kljajić, inače apsolvent filozofije iz autentičnog novosadskog okruženja i poslije 15 godina na sceni, izrastao je u repera koji danas “šuri” regionalnom scenom hitovima poput “Udarna sila”, “Ceo dan”, “Sujetu zaboravi”, “Indigo deca”…

Opakim hitovima atmosferu u Buljarici užariće urbane legende zagrebačkog trap zvuka KUKU$ Klan. To će biti prilika da prvi put u Crnoj Gori promovišu novi album “Anđeli i bomboni” koji je naišao na sjajnu reakciju publike koja njihov zvuk već tradicionalno obožava. Danas ne postoji osoba do čijih ušiju nijesu dospjele numere poput “San Andreas”, “Putin”, “Han Solo”, “Napravit ću scenu”, “Skrt Skrt”, “Medalje”.

Publiku na Sea Dance-u očekuje raznovrstan repertoar jednog od najmlađih članova Bassivity-ja Vojislava Dragovića Arafata koji se na hip hop scenu probio 2013. godine mikstejpom “Papir svet makaze”. Za kratko vrijeme beskompromisni i iskreni reper, DJ i producent osvojio je region hitovima poput “Krivo mi je”, “5 do 12”, “Još”, “Paciotti snovi” kojima objašnjava društvene fenomene i problem sazrijevanja mladih. Sa majstorom klabinga DJ Bojanom Vukmirovićem ukrstio je talenat u projektu “Omladina voli rejvove”, svojevrsnoj fuziji rep, elektro i tehno zvuka.

Sa njim na crnogorsku obalu stiže novi član Bassivity-ja, mlada talentovana Sara Jovanović čiji je posljednji hit “Lava” za kratko vrijeme pobrao više od dva miliona YouTube pregleda. Sara Jo skrenula je pažnju na sebe 2012. godine učešćem u muzikom šou programu “Prvi glas Srbije”, a već sljedeće godine, kao članica sastava Moje 3, predstavljala je Srbiju na Evroviziji. Nedugo zatim zaplovila je u solo karijeru i hitovima poput “Nemam vremena za to”, “Probaj”, “Ko je ovde ko”, “Mahovina” trasirala put ka uspjehu.

Svoje nastupe na petom jubilarnom izdanju Sea Dance festivala koji će se održati od četvrtka, 30. avgusta do subote, 1. septembra plaži Buljarica u Budvi potvrdili su Dimitri Vegas & Like Mike, Paul Kalkbrenner, Nina Kraviz, Alice Merton, Dax J, Lost Frequencies, Burak Yeter, Antigone, Francois X, Shlømo, Eagles & Butterflies, Filatov&Karas, Sofia Rodina, Marko Nastić, PTU Live, Hladno pivo, Van Gogh, Marko Louis, Sajsi MC , Krešo Bengalka, Vojko V, Who See, Bassivity Showcase, Lag, Vakat AKA Aleksandar Grum, Forest People, Gillerz & Be Good, Ilija Đoković, Sugar Lobby, Monosaccharide, Bodzie, Popi Divine, Mr. Lekka, Branko Vuković, Buba, Vegim & Flekitza, Ana RS, TZ Project, ČX, Sabinaa, Jan De R i mnogi drugi.

Trodnevne ulaznice sa 40% popusta samo do 22. avgusta

Komplet ulaznica za sva tri dana festivala mogu se nabaviti po promotivnoj cijeni od 24.99 eura samo do 22. avgusta ili isteka zaliha, nakon čega će njihova cijena biti viša. U prodaji su i dnevne ulaznice za festival. Naime, u čast petog, jubilarnog izdanja Sea Dance festivala, kao i preseljenja na novu lokaciju, plažu Buljarica u Budvi, cijena ulaznica za prvo veče festivala trenutno iznosi simboličnih 2 eura, dok će kompletan prihod od ovih ulaznica biti preusmjeren u društveno korisne svrhe za projekat izgradnje javnog dječijeg igrališta koji će festivalski tim realizovati u saradnji sa Opštinom Budva. Cijena ulaznce za drugo i treće veče festivala iznosi 14.99 eura, pojedinačno.

Ulaznice se mogu kupiti posredstvom Gigstix prodajne mreže, na 54 prodajna mjesta u 23 grada Crne Gore. Više informacija može se naći na zvaničnom sajtu Sea Dance Festivala. Na sajtu zvanične turističke agencije https://www.exittrip.org, dostupni su i turistički paketi koji pored ulaznica, sadrže i razne opcije za smještaj i prevoz.