Sea Dance festival i ove godine nastavlja sa osnaživanjem crnogorske scene, kroz pružanje podrške lokalnim izvođačima. Nezaboravan provod na najvećem festivalu na crnogorskoj obali osiguraće i najpoznatiji lokalni hip hop duo Who See. Meštri iz Kotora se pridružuju već najavljenoj, fantastičnoj postavi regionalnih i domaćih zvijezda elektronske scene koju čine: 84 BIT, Anjusic, Branko Vuković, Buba, Budo, CHBX, Došljak, Double Needle, Iks Oks, John K, Konatari, Lazar, Marko Pajković, Marko T, Mr Lekka, Mr Mips, Nessuno, OAK brothers, Sen Oliver, Pelzensers, Pim Secle, Rhudaman, Satie, Soc, SOFT 85, Stamina, Stanco, Starac, Straks, Vlado Božović i Vuk Đurišić.

Nekima od crnogorskih DJ-eva će to biti premijerni festivalski nastupi, što potvrđuje ulogu Sea Dance-a kao festivala koji promoviše i afirmiše lokalne izvođače, a koliko je snažna Sea Dance zajednica potvrđuje i podrška koju je festival dobio od crnogorskih izvođača u danima kada je održavanje ovogodišnjeg izdanja bilo pod znakom pitanja. Lokalni izvođači se pridružuju ranije najavljenim svjetskim i regionalnim zvijezdama kao što su: vodeća techno imena Nina Kraviz i Anfisa Letyago, globalni hitmejkeri Shouse i Mahmut Orhan, planetarno popularni duo Mind Against, najtraženija regionalna imena: Konstrakta, Senidah i Dubioza Kolektiv, pobjednici ovogodišnje Evrovizije, fenomenalni KALUSH Orchestra i mnogi drugi.

Kotorska grupa Who See, koju čine Dejan Dedović Dedduh i Mario Đorđević Noiz, za vrlo kratko vrijeme stvorila je revoluciju na hip hop sceni regiona i postavila se u sam vrh najboljih izvođača. Ovaj prejaki dvojac 2019. godine ponio je sa prve MAC dodjele nagrada u Beogradu priznanje za najbolju hip hop numeru pjesmom „Naselje”, a na Sea Dance festival se  vraćaju da pred festivalskom publikom zapjevaju Đe se kupaš, Nemam ti kad, Ja bih, Papalada, Pješke polako, Nije preša, Koji sam ja meni kralj, Dinamida i mnoge druge koje su postale su svojevrsne himne hip hop žanra i apsolutni favoriti na muzičkim festivalima. Oni su najavili i izlazak novog albuma u toku ove godine, pa se može očekivati da će Sea Dance fanove obradovati premijernim izvođenjem nekih novih pjesama. 

Bokeški dvojac je pružio snažnu podršku festivalu u danima kada je njegovo održavanje bilo upitno, uz jasnu poruku: „Mi smo klapa Who See i imamo potrebu da podržimo najveći muzički festival u Crnoj Gori, Sea Dance, da se i ove godine desi, jer kroz njega prođe masu dobrih muzičara i ima masu dobrih žurki. Vidimo se tamo“. Nezaustavljivom talasu podrške pridružili su se i brojni DJ-evi crnogorske elektronske scene, što ne čudi, imajući u vidu da Sea Dance festival godinama njeguje praksu pružanja prilika domaćim izvođačima.

Reper i producent Lacku pridružiće se ekipi Crnog Ceraka kako bi zajedno podigli prašinu i prodrmali tlo budvanske plaže Buljarica, kao što već duže vrijeme rade sa domaćim i regionalnim trendingom. Najjačoj hip hop i trap ekipi pridružuju se i DJ-evi Mandozica i svestrani Thicc Boi, koji će se postarati da publici isporuče sveobuhvatne setove, himne i hitove ovih žanrova.

Aktuelne cijene ulaznica do 12. avgusta!

Aktuelna cijena festivalskih ulaznica za Sea Dance je 27.99 Eur, što je ušteda od 40 odsto u odnosu na finalnu cijenu, važiće do petka do 12. avgusta u ponoć, ili ranije ukoliko se zalihe rasprodaju. Prodaja jednodnevnih ulaznica počinje u ponedjeljak 8. avgusta, po poklon cijeni od 9,99 Eur, što je ušteda od 50 odsto u odnosu na finalnu cijenu. Zbog velikog interesovanja publike, još uvijek je u toku akcija pod nazivom „Uzmi 4, zgrabi 5”, tokom koje uz kupljene četiri ulaznice za Sea Dance, fanovi festivala petu dobijaju na poklon.

Ulaznice su dostupne ovdje , kao i preko prodajne mreže u Crnoj Gori i online.