Ovogodišnje izdanje Sea Dance festivala ugostiće neke od najvećih svjetskih zvijezda, među kojima se, vjerovali ili ne, krije i bivši vozač Formule 1!

SQUIRE čije je pravo ime Jaime Alguersuari, rezident je čuvenog španskog kluba Space sa Ibize, a ljubitelji trke “najbržeg cirkusa na svijetu” pamte ga kao jednog od najžešćih momaka u bolidu.

Iako je od malih nogu muzika bila njegova najveća ljubav, sa 15 godina je ipak odlučio da krene očevim stopama i okuša se za volanom formule. Već 2008. godine bio je šampion britanske Formule 3, a samo godinu dana kasnije mu se ukazala prilika života, da se nađe na stazama najvećeg šampionata Formule 1, kao najmlađi vozač u istoriji ovog takmičenja.

Debitovao je na Grand Prix Mađarske, za tim Toro Rosso. Nakon četiri godine aktivne karijere, Alguersuari se 2011. godine prodružio timu BBC radija 5, koji je pratio trke u ulozi komentatora i eksperta zajedno sa čuvenim James Allenom. Sa 25 godina Alguersuari se zvanično oprostio od svijeta motosporta i okrenuo svojoj ljubavi prema muzici za miks-pultom.

“Čudno je da vidite vozača Formule 1 da vodi drugačiji život. Formula 1 predstavlja jako važan period u mom životu, donijela mi je puno toga. A onda je uslijedila muzika i uživam u onome što trenutno radim. Uživam da se zatvorim, slušam, produciram, komponujem i puštam muziku”, otkrio je SQUIRE.

Za kratko vrijeme postao je jedna od najživljih i najneobičnijih muzičkih priča, a debitantskim albumom “Organic Life”, objavljenim 2011. godine, pridobio je simpatije publike širom planete. Inspiraciju za svoje miksove crpi, iz soula koji u kombinaciji sa džezom sa jedne strane i tehnom i hausom sa druge unosi pravu revoluciju u elektronsku muziku. Na radost svih njegovih fanova, planira da još mnogo toga ponudi muzičkoj industriji.

Rezident čuvenog španskog kluba Space nastupiće 14. jula na glavnoj festivalskoj bini. Space u Crnu Goru iste večeri dovodi i zvijezde Afterlife žurki, popularni italijanski duo Mind Against. Španski menadžement kluba izabrao je istu noć kada će i Fatboy Slim na istoj bini napraviti veliku žurku povodom obeležavanja njegovog istorijskog nastupa na plaži Brajton, čime je druga noć Sea Dance postala zaista epska!

Ulaznice za jedno od najjačih izdanja Sea Dance festivala uveliko su u prodaji, a trodnevna ulaznice za sve dane festivala se može naći po cijeni od 29.99 eura. U prodaji je i veoma ograničen kontingent dnevnih ulaznica po promotivnim cijenama od po 19.99 eura po danu. Ulaznice za Sea Dance festival po promo cijeni mogu se nabaviti posredstvom Gigstix prodajne mreže, na 54 prodajna mjesta u 23 grada Crne Gore. Više informacija može se naći na zvaničnom sajtu Sea Dance Festivala: www.seadancefestival.me