Jedan od najvećih svjetskih elektronskih umjetnika svih vremena, Jeff Mills i najtraženija zvijezda današnje house muzike, Black Coffee, potvrdili su nastupe na Dance Paradise bini ovogodišnjeg Sea Dance festivala! Čarobnjak iz Detroita, kako već dvije decenije zovu virtuoznog Millsa, jedan je od vodećih savremenih umjetnika o čemu svjedoče i njegove postavke u čuvenom Luvru ili brojni nastupi sa simfonijskim orkestrima. Južnoafrička DJ superzvijezda Black Coffee stiže uz trenutno najsvježiji house zvuk za najljepšu binu na obali mora, na koju će prenijeti energiju vodećih klubova sa Ibice, Majamija i Njujorka. Impresivnoj listi izvođača na rajskoj bini, za nezaboravnu trodnevnu avanturu na najljepšoj plaži Evrope, pridružiće se i plejada vodećih imena regionalne DJ scene Lea Dobričić i Kristijan Molnar iz Srbije, Miss Sunshine i Haris iz Hrvatske, te Mladen Tomić iz Bosne i Hercegovine, dok će domaću, crnogorsku scenu predstavljati Gillerz, Slobodan Popović PS, AP, Millok, AudioStorm, Aleksandar Grum, Proximus, Cule, Mtech, Jan De R, Marek Tripkowski, Rudhaman, Soft 85, Mr. Jools i drugi. Od danas u podne, u prodaji se nalaze i jednodnevne ulaznice i to po prvoj, poklon cijeni od samo 14,99 evra za jednu od tri uzbudljive noći na Jazu! Broj ulaznica po poklon ceni je veoma ograničen i očekuje se da budu rasprodate u rekordnom roku.

Apsolutna ikona svjetske techno scene, Jeff Mills, pokretač je čuvene detroitske techno škole i osnivač njene najpoznatije organizacije “Underground Resistance”. Prve albume izdao je još 1992. godine za berlinsku techno instituciju Tresor, a jedan je od pionira tehnike miksovanja na tri i više gramofona. Čuven je i njegov nadimak Čarobnjak (The Wizard) koji je nastao jer je ponekad u setovima znao da upotrebi i preko 70 ploča u jednom satu! Njegov autentični izraz i virtuoznu tehniku zabeležile su i kamere u dva dokumentarna filma “Exhibitionist” koji su prikazivani čak i u pariskom Luvru gde je Mills četiri meseca proveo kao kurator serije multimedijalnih postavki. Mills je komponovao i novu, savremenu muzičku podlogu za nijemi film Fritza Langa “Metropolis” iz 1927. godine, koju je izvodio i uživo uz pratnju simfonijskog orkestra. Njegov nesumnjivi doprinos savremenoj umjetnosti donio mu je i titulu Viteza Umetnosti Francuske, a u bogatoj dvodecenijskoj karijeri, Jeff Mills bilježi nastupe na svim najvećim svjetskim festivalima, kao i preko dvadeset izdatih albuma uz više od stotinu drugih izdanja.

Jedan od apsolutnih fenomena savremene elektronske scene, južnoafrička superzvezda Black Coffee na DJ pult Dance Paradise bine donijeće najfiniji house zvuk za otvaranje Sea Dance festivala 14. jula. Iako je na sceni preko 10 godina i iza sebe ima pet studijskih albuma, brojne singlove i jedno DVD izdanje, njegov meteorski uspon i globalnu popularnost najbolje ilustruju brojni nastupi koji su ga za samo poslednjih godinu dana odveli u gotovo 20 zemalja, na pet kontinenata! Sa karakterističnim zvukom koji predstavlja afričko nasljeđe, Black Coffee je u svijetu elektronske muzike prepoznatljiv po studioznim, zagonetnim i gotovo spiritualnim DJ setovima koji obilaze najveće pozornice od megaklubova na Ibici, berlinskog Panorama Bara, pa sve do festivala kao što su Sonar, Montreaux Jazz ili Coachella! Tokom posljednjih 10 godina nalazi se na čelu muzičke kuće “Soulistic” koja pod svojim okriljem ima plejadu sjajnih mladih umjetnika koji nastupaju širom svijeta. U želji da pomogne mladima, prošle godine je zajedno sa SAE institutom u Južnoj Africi pokrenuo program “Black Coffee Foundation Scholarship”, kako bi pomogao studentima produkcije zvuka koji nijesu u mogućnosti da finansiraju svoje školovanje.

Od danas se prodaju i jednodnevne ulaznice za Sea Dance!

Najbrži fanovi Sea Dance festivala danas od 12 časova imaće jedinstvenu priliku da nabave jednodnevne ulaznice po specijalnoj, poklon cijeni od samo 14,99 eura za svaki od tri pojedinačna dana festivala na Jazu. Ovo je ujedno i cijena sa čak 50% popusta u odnosu na punu cijenu. Količine ulaznica po ovoj poklon cijeni, biće veoma ograničene i dostupne od 12 časova na prodajnom mjestu Tobacco S Presss u shopping mallu Delta City u Podgorici, a od 14 časova i na svim ostalim mjestima širom Crne Gore i putem Interneta. Još uvijek je u toku i akcija „4+1“, namijenjena svim onima koji žele danezaboravno ljetnje festivalsko iskustvo podijele sa svojom ekipom. Četvoročlano društvo koje bude zajedno kupovalo ulaznice za Sea Dance ili cijelu EXIT Avanturu, petu ulaznicu dobiće na poklon! Akcija traje najkasnije do 6. juna. Aktuelna cijena četvorodnevne ulaznice za Sea Dance festival, iznosi 29.99 eura, a za Exit Avanturu (Sea Dance + Exit) 69 eura, a mogu mogu se nabaviti posredstvom Gigstix prodajne mreže, na 54 prodajna mjesta u 23 grada Crne Gore. Više informacija na www.seadancefestival.me.

Ovogodišnje treće izdanje Sea Dance festivala održaće se od 14. do 16. jula na plaži Jaz. Lista izvođača se popunjava, a nastupe su već potvrdili Skrillex, Hurts, Sister Bliss – Faithless DJ Set, Stereo MC, Lost Frequencies, Jeff Mills, Andy C, Black Coffee, Filatov & Karas, Goldie, My Nu Leng, Sub Focus, Shy FX, Who See, Lea Dobričić, Miss Sunshine, Mladen Tomić, Haris, Kristijan Molnar, Slobodan Popović PS, AudioStorm, Aleksandar Grum, Proximus, Cule, Mtech i drugi!